10 Haziran 2011 13:44

Şafak Bay tüm emekçilerin kalbinde

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP)'ün kurucusu ve sözcüsü Şafak Bay tedavi gördüğü GATA'da yaşamını yitirdi.Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu(AYÖP) kurucusu, sözcüsü, hareketin simgesi haline gelen kemik kanseri ile mücadele eden Şafak Bay, GATA'da hayatını kaybetti. Te

Şafak Bay tüm emekçilerin kalbinde
Paylaş


Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu(AYÖP) kurucusu, sözcüsü, hareketin simgesi haline gelen kemik kanseri ile mücadele eden Şafak Bay, GATA'da hayatını kaybetti. Tedavi için Amerika'ya giden ancak Türkiye'de tedaviye devam etmek için yaklaşık bir yıl önce dönen Şafak Bay, hastalığa daha fazla dayanamadı. Şafak Bay'ın hastalığının hızla ilerlemesine rağmen kararlı, azimli tutumu da herkese örnek olmuştu.

2005 yılından beri kemik kanseriyle mücadele eden Bay'ın hastalığı tüm müdahalelere rağmen durdurulamadı ve her geçen gün ilerledi. Tedavisi pahalı olduğu için zor günler yaşayan Bay, açlık grevine de başlamış "Hastalıktan öleceğime açlıktan ölürüm" demişti. Bay'ın çığlığının ardından tedavisine başlanabilmişti. Bay için başlatılan "Şafak Bay Yaşasın" imza kampanyası ile Sağlık Bakanlığı'nın dikkati çekilmeye çalışılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri Belediye Başkanı hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Yunan hükümeti halkı dinlemedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...