24 Ocak 2014 12:07

Karne gününde B.E.’ye gittiler

Karne gününde yoğun bakımda olan B.E. için hastane bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına katılan babası Sami E. "Biz karneye değil, sağlık raporlarına bakıyoruz. Çocuğun ateşi var mı ona bakıyoruz" dedi.

Karne gününde B.E.’ye gittiler
Paylaş

Karne gününde yoğun bakımda olan B.E. için hastane bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına katılan babası Sami E. "Biz karneye değil, sağlık raporlarına bakıyoruz. Çocuğun ateşi var mı ona bakıyoruz" dedi.

Aralarında KESK, DİSK, TMMOB, TTB gibi sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Eğitim Dayanışması Bileşenleri, Gezi olayları sırasında başından yaralanan ve 213 gündür yoğun bakımda uyutulan 15 yaşındaki B.E. için, karne günü nedeniyle hastane bahçesinde toplandı. Burada ‘B.E. seninleyiz’ yazılı pankart açan topluluk ‘Uyan B.E.  emekçiler seninle’ sloganları attı.

Eğitim Dayanışması adına basın açıklaması yapan Ali Kılıç, " B.E.’nin arkadaşları bugün karnelerini aldı. Bizler, ona insanlığı alabileceği en yüksek notu vermeye geldik. Onu vuranlar 7 aydır ortaya çıkarılmadı. Emir verenler hala sıcak koltuklarında oturuyor. B.E. olması gereken yerde, yani okulunda, sınıfında, arkadaşlarının yanında değil. Karnesini alıp bugün tatile çıkamadı. B.E.’yi yalnız bırakmadığımız gibi, ona acımasızca gaz fişeği attıranların ve atanların peşini bırakmayacağız" dedi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde saat 09.00’da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen açıklamaya baba Sami E. da katıldı. Baba Sami E., oğlunun olaydan bir gün önce İlköğretim Okulu’ndan mezun olduğunu söyledi. Yoğun bakımda 223 gündür tedavi gören oğlunun, vurulmasa 9’uncu sınıf öğrencisi olması ve bugün eve karne getirmesi gerektiğini söyleyen Sami E. şunları söyledi; "Biz karne değil, sağlık raporlarına bakıyoruz. Çocuğun ateşi var mı ona bakıyoruz. Acaba bugün durumu nasıl diye yoğun bakımdan çıkan doktor, hemşireyi gözlüyoruz. Ağızlarından çıkacak kelimeye bakıyoruz. Neden bize bunu yaşatıyorlar. Sadece isyanımız ona. Bu çocuğun suçu, günahı neydi. Sokağa çıkmak mıydı? Sokağa çıkanın kafasına biber gazı mı sıkıyorsun. Silah mı sıkıyorsun. Acaba Alevi olduğu için mi, yoksa Okmeydanı’nda yaşadığı için mi? Neden bu çocuk yoğun bakımda yatıyor. Birileri bize bunun hesabını vermek zorunda. Çocuğumun hala katili yok. Nerede bu insan. Kim vurdu? Yoksa gaz fişeğini birileri uzaydan mı attı? Niçin bizim çocuğumuzu vurdular. Suçluların bulunup, yargılanmasını istiyoruz." (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Otomobil işçilere çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Balyoz\'da yeniden yargılanma talebi oybirliğiyle reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...