24 Şubat 2011 20:42

Arazisi kamulaştırılanlar iş önceliği hakkı istiyor

KÜTAHYA’nın Tavşanlı ilçesinde, arazileri kamulaştırılarak istimlak edilen vatandaşlar, iş müracaatlarında verilen öncelik hakkı sözünün yerine getirilmesini istiyor.15 Haziran 1985 tarihinde yürürlüğe giren Maden Kanunu’na göre, arazileri daha önce kamulaştırıldığı için müracaatlarda ö

Arazisi kamulaştırılanlar  iş önceliği hakkı istiyor
Paylaş

15 Haziran 1985 tarihinde yürürlüğe giren Maden Kanunu’na göre, arazileri daha önce kamulaştırıldığı için müracaatlarda öncelik hakkından yararlanamayan vatandaşlar, 9 Ağustos 2009 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 27314 sayılı maddeye dayanarak öncelik hakkını geri istiyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşletmesine (GLİ) alınacak olan 5 işçi için yaptıkları öncelikli işçi alımı müracaatlarının kabul edildiğini belirten vatandaşlar, bu yıl alınacak olan 376 işçi alımında müracaatlarının değerlendirilmemesine tepki gösterdi. Mağduriyetin, Türkiye İş Kurumunun ilgili maddeyi yanlış yorumlamasından kaynaklandığı belirtiliyor.
Geçtiğimiz yıl aynı maddeye istinaden yaptıkları müracaatın değerlendirilip, bu yıl değerlendirilmemesine anlam veremediklerini kaydeden Tavşanlı’nın Yörgüç köyünde oturan Veysel Öztürk, “İşçi alımı ilanı başladıktan sonra İŞKUR’un web sitesine girdim. İlgili bilgilerimi girdikten sonra KPSS’ye göre mi yoksa iş önceliği hakkına göre mi müracaat yapılacağı soruldu. İş önceliği hakkım geçerli göründüğü için bu linki tıkladım. Başvurumuzu İŞKUR, önce kabul etti. İŞKUR tarafından açıklanan başvuru listesinde ismimiz vardı. Daha sonra GLİ bize davet mektubu gönderdi. 4 Mart 2011 tarihinde yapılacak olan mülakat için bizden bazı evraklar istediler. Evrakları teslim etmeye gittiğimizde İŞKUR’un 1985 yılında çıkan maden kanununu örnek göstererek iş önceliği hakkından yararlanamayacağımız söylendi. İŞKUR yetkililerinin 2009 yılında çıkan ilgili kanunu yanlış yorumladıklarını düşünüyoruz. Başvuru tarihi de bittiği için şu an KPSS’ye göre de müracaat yapamıyoruz. Yetkililerin mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz.” dedi.
Bozbelen köyünden Cengiz Yıldırım, Yusuf Yiğit ile Yörgüç köyünden Yasin Karaaslan da mağdur edildiklerini ifade etti. (KÜTAHYA)

ÖNCEKİ HABER

Evlerini Nesin Vakfı’na bağışladı

SONRAKİ HABER

Naldöken’de yıkım endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...