23 Ocak 2014 14:25

TRT 'buz patenine sansür' iddialarına yanıt verdi

TRT, 7 Şubat’ta başlayacak Soçi Kış Olimpiyatlarında Kadınlar Buz Pateni yarışlarının “Kadın sporcuların kıyafetleri” nedeniyle yayınlanmayacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

TRT \'buz patenine sansür\' iddialarına yanıt verdi
Paylaş

TRT, 7 Şubat’ta başlayacak Soçi Kış Olimpiyatlarında Kadınlar Buz Pateni yarışlarının “Kadın sporcuların kıyafetleri” nedeniyle yayınlanmayacağı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

TRT Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, TRT’nin 7 Şubat’ta Rusya’nın Soçi kentinde başlayacak 2014 Kış Olimpiyatları’nı yayınlamayacağına dair iddiaların yer aldığı anımsatıldı.

TRT’nin, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nı yayınlayacağı vurgulanan açıklamada, bu yayının plan taslağının, bir ay önceden yapıldığı ve söz konusu yayın akışında kadınlar artistik buz patinaj şampiyonasının da yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“12-15 Aralık 2013’te, Danimarka’nın Herning kentinde yapılan Avrupa Yüzme Şampiyonası’nı canlı olarak ekranlara getirdik. 2012 Londra Olimpiyatları’nda kadın spor branşlarının tamamı yayınlanmıştır. İstanbul’da yapılan ve dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisinin katıldığı WTA Tenis Şampiyonası 22-27 Ekim 2013’te yine TRT’de yayınlandı. Ayrıca 2010’da Bayanlar Dünya Futbol Kupası maçları yine bu ekrandan izleyiciyle buluştu. Söz konusu organizasyon yine önümüzdeki dönemde TRT’de yayınlanacak. TRT’nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz. TRT’nin sansürcü olduğunu iddia edenleri, önce özür dilemeye sonra TRT Spor ekranlarında kış olimpiyatlarını izlemeye davet ediyoruz.”

Konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan TRT Yayın Planlama Müdürü Çetin Özay iddiaları ilk kez bizden duyduğunu belirterek, “Bilgi verecek durumda değilim. Henüz neyin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda bir karar yok” diyerek Olimpiyat yayınlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etmiş ve Özay, “Karar alındığında yayınlanıp yayınlanmayacağını hep birlikte görürüz” yanıtını vermişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Punto direnişçileriyle dayanışma kahvaltısı

SONRAKİ HABER

Fatih Belediyesi önünde Gezi protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa