23 Ocak 2014 14:06

Punto direnişçileriyle dayanışma kahvaltısı

DERİTEKS Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 178 gündür direnişte olan işçileri EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar ve Sanatçı Meclisi ziyaret etti.

Punto direnişçileriyle dayanışma kahvaltısı
Paylaş

DERİTEKS Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 178 gündür direnişte olan işçileri EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar ve Sanatçı Meclisi ziyaret etti. Sabah kahvaltısında işçilerle bir araya gelen Gürkan ve Aydınlar, işçilerin sorunlarını dinledi.

Direnişteki işçilerden Ramazan Aygün, yıllardır Punto Deri’de sömürüldüklerini, anayasal hakları olan sendika hakkını kullandıklarında ise işten atıldıklarını dile getirdi.
Aygün, pazartesi günkü Bakırköy İş Mahkemesinde duruşmalarına destek çağrısı yaptı

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da direnişlerin dayanışmalarla büyüyeceğini ve başarıya ulaşacağını dile getirdi.

EMEP olarak Punto Deri işçilerinin direnişini desteklemeye devam edeceklerini belirten Gürkan, işçilerin politika yapmadığı sürece sendikal haklarının, demokratik haklarının gasbedileceğini söyledi.

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar ise emekçiler ile zenginler arasındaki uçurumun her geçen gün daha da büyüdüğünü, HDP olarak ezilen emekçilerin yanında yer alacaklarını ve mücadelenin daha da büyüyeceğini kaydetti.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çocuğa cinsel istismarda 20 yıl ceza indirimi yapıldı

SONRAKİ HABER

TRT \'buz patenine sansür\' iddialarına yanıt verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa