10 Haziran 2011 12:44

15 günde 10 binden fazla sarsıntı

KÜTAHYA’nın Simav ilçesinde, 19 Mayısta yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 10 binden fazla artçı sarsıntı kaydedildi.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üsleri Simav ve çevresindeki Şaphane, Pazarlar, Hisarcık, Gediz ilç

15 günde 10 binden fazla sarsıntı
Paylaş

KÜTAHYA’nın Simav ilçesinde, 19 Mayısta yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından 10 binden fazla artçı sarsıntı kaydedildi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üsleri Simav ve çevresindeki Şaphane, Pazarlar, Hisarcık, Gediz ilçeleri olan 10 bini aşkın artçı sarsıntı, 2.1 ile 5.0 arasındaki büyüklüklerde gerçekleşti.
Uzmanlar, söz konusu artçı sarsıntıların birkaç ay daha normal seyrinde devam edeceğini belirterek, bu sarsıntıların sıklığının son günlerde azaldığını bildirdi.
Yaklaşık 25 bin kişinin çadırlarda yaşadığı Simav’da konut ve iş yerleri hasar gören kişilerin isim listeleri, Simav Belediyesi, mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkarıldı.
Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce hazırlanan listeler, 9 Temmuza kadar askıda kalacak. Askı süresi içinde bina sahipleri dilekçeyle Kaymakamlığa itirazda bulunabilecek.
Simav’da yapılan kesin hasar tespitleri sonucu, konut, iş yeri, depo, ahır ve samanlıklardan 636’sının yıkık ve ağır hasarlı, 1213’ünün orta hasarlı, 4 bin 26’sının az hasarlı, 4 bin 797’sinin hasarsız olduğu açıklanmıştı.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YSK: Dicle'nin seçilmesi önünde bir engel yok

SONRAKİ HABER

Tıraş olmayan cezalandırılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...