22 Ocak 2014 22:10

Bozdağ: Türkiye tarihinde böyle bir şey yaşanmadı

TBMM Genel Kurulu'nda HSYK görüşmeleri başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınır bölgesinde TIR’ları aranan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde böylesi bir uygulamayla karşılaşmadığını belirtti.

Bozdağ: Türkiye tarihinde böyle bir şey yaşanmadı
Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda HSYK görüşmeleri başladı.  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sınır bölgesinde TIR’ları aranan Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde böylesi bir uygulamayla karşılaşmadığını belirterek, “Bir ülke düşünün ki kendi milli istihbaratı kendi ülkesinin içerisinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın” dedi.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına değinen Bozdağ, "17 Aralık operasyonları süreciyle ilgili şunun altını çizmekte fayda var. Soruşturmalar başlamıştır. Başlayan soruşturmaların üzerinin kapatılması, örtülmesi kesinlikle mümkün değildir. Soruşturmalar hukuk çerçevesinde işleyecektir ve sonuçta yargının öngördüğü mekanizmalar çerçevesinde karara bağlanacaktır. Bizim arzu ettiğimiz bunların hukukun gereklerine uygun olarak sürdürülmesi ve neticelendirilmesidir. Bunun dışında herhangi bir şey yoktur. Adalet Bakanlığı’nın hakim ve savcıları değiştirme yetkisi de yoktur. Biliyorsunuz HSYK 1’nci dairesi bu noktada yetkili ve görevlidir. Kurul Başkanı olarak Adalet Bakanının buraya katılması söz konusu değildir" dedi.

SURİYE'DE TERÖRE DESTEK VERİLMİYOR

Bakan Bozdağ, "Türkiye’nin Suriye’de yaşanan insanlık dramı karşısında insanların yaşamasından yana tavır koymasından daha doğal bir şey olamayacağını" belirterek şunları söyledi: “Gerek El-Kaide gerek El-Nusra terör örgütü veya başkaca terör örgütleri, adı ne olursa olsun kim tarafından örgütlendirilir, yapılandırılırsa yapılandırılsın Türkiye Cumhuriyeti devleti de hükümeti de terörün ve terör örgütlerini karşısındadır. El-Kaide'ye de diğer terör örgütlerlerine karşı alması gereken tavrı almıştır ve vermesi gereken mücadeleyi de vermiştir. Bundan sonra da verecektir. Ama birileri Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve hükümetinin terör örgütlerine yardım ediyormuş gibi gayret ve çabanın içinde giriyorlarsa onlarda bilsinler ki beyhude çabalardır. Böyle bir yardım asla yapılmamıştır ve yapılması da söz konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti masum Suriye halkının yanında olmuştur ve bundan sonrada yanında olmaya devam edecektir."

Amasya’da gerçekleşen soruşturma hakkında da açıklama yapan Bozdağ, “Amasya’da başlayan soruşturmaya ilgili bir bilgi sahibi olmam mümkün değil. Orada yürüyen gizli bir soruşturma var. Kaç kişi bunlarla ilgili ifade verdi, tutanaklar nedir bununla ilgili bilgim yok. Olmayan bir bilgiyi sizlerle paylaşma imkanım yok. Soruşturma tabi gene hukukin içinde yürüyecek ve mahkeme veya savcılık kararıyla bir noktaya gelecektir. Biz soruşturmanın sağlıklı yürümesini ve neticelenmesini arzu ederiz" diye konuştu.

ADANA’DA DURDURULAN TIR

Adana’da arama yapılmak istenen TIR’la ilgili görüntülerden fevkalade rahatsız olduklarını belirten Bozdağ, “Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir döneminde MİT böylesi bir olayla karşılaşmamıştır. Bir ülke düşünün ki kendi Milli İstihbarat Teşkilatını kendi ülkesinin içerisinde yasalarla verilmiş rutin görevlerini yapma noktasında böylesi bir muameleye maruz kalsın. Herkes söylüyor, devlet MİT’in güvenliğini sağlayamaz mı? Elbette devlet gerekli tedbirlerini alır. Yasalar ne görev veriyorsa o görevler yapılıyor" dedi.

Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:  “Kimsenin görevinin engellemesi gibi bir durum söz konusu değildir. MİT kanununun 26’ncı maddesi gayet açıktır. Bu maddeye karşı çiğneyenlere karşı yapılması gereken işlemlerde bellidir. Onun için o TIR’larlara ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptığı görevle alakalı dış dünyaya nasıl bir algı oluşturmak istenmesi de ortadadır. Biz bu nedenle diyoruz ki, herkes hukuka uymalı, uygulamalı ve çiğnememelidir." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Nejat İşler\'in son durumuna ilişkin açıklama yapıldı

SONRAKİ HABER

Kamer Genç\'ten Bozdağ ve İyimaya\'ya: Tam dinsiz olmuşsunuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...