22 Ocak 2014 21:17

BDP-HDP heyetinden Öcalan haberlerine yalanlama

BDP-HDP İmralı Heyeti, bir televizyon kanalı ile bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan haberlerde, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ait olduğu öne sürülen bir takım haberlerin kaynağının belirsiz ve gerçeği yansıtmadığını belirtti.

PKK Lideri Abdullah Öcalan'a ait olduğu öne sürülen ve bir televizyon kanalı ile bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan haberlere ilişkin BDP-HDP İmralı Heyeti tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Dün akşam bir televizyon kanalı ile bugün bazı gazete ve internet sitelerinde yayınlanan haberlerde Sayın Öcalan'a ait olduğu ileri sürülen bir takım ifadelere yer verilmiştir. Kaynağı belirsiz bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Heyetimizin İmralı görüşmeleri sonrası rutin olarak kamuoyuna yaptığı açıklama ve değerlendirmeler dışındaki haber ve yorumlara kamuoyu itibar etmemelidir."

HABERLERDE NE DENMİŞTİ?

Söz konusu televizyon programı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar'ın iddialarına göre, Öcalan'ın BDP-HDP heyetiyle yaptığı görüşmede, "Başbakan seçimlerde beni idam etmekten bahsediyordu ancak ben Gezi olaylarında kendisini kurtardım. Sağduyulu davranmasaydık Başbakan'ı götüreceklerdi. 17 Aralık darbesine de karşı duracağız. Tüm darbelere karşı durduk. Nisan'a kadar opsiyon tanıdım. Ancak hükümet bir an evvel bir Barış Yasası yapmalı. Yoksa biri çıkar Hakan Fidan'ı da Başbakan'ı da zora sokar. Hakan Fidan'ı vermemekle Başbakan doğru yaptı. Şimdi herkesi kurtaracak bir yasa çıkarmalı. Ermenilerin buna tepki göstermesine gerek yok. Beni en iyi anlayan Bese olmuştur. O sözlerin ben de arkasındayım. Hrant Dink öldüğünde ben 'Son Ermeni öldü' demiştim. Halen o sözü savunuyorum" açıklamalarında bulunduğu ileri sürülmüştü. (DİHA)

Evrensel'i Takip Et