22 Ocak 2014 07:06

2 bin yıllık tarih çöpten kurtarıldı

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Myra antik kentinin 2 bin yıllık tarihi kutsal çeşmesi çöplük olmaktan kurtarıldı. Demre’deki sanayi sitesinin bitişiğinde yer alan Roma döneminden kalma anıtsal çeşmenin çevresi ilgisizlik ve ihmal yüzünden araç hurdaları ve çöp yığınlarıyla dolmuştu.

2 bin yıllık tarih çöpten kurtarıldı
Paylaş

Yusuf YAVUZ
Antalya


Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Myra antik kentinin 2 bin yıllık tarihi kutsal çeşmesi çöplük olmaktan kurtarıldı. Demre’deki sanayi sitesinin bitişiğinde yer alan Roma döneminden kalma anıtsal çeşmenin çevresi ilgisizlik ve ihmal yüzünden araç hurdaları ve çöp yığınlarıyla dolmuştu. Konuyla ilgili haberimizin ardından harekete geçen yetkililerin girişimiyle tarihi yapının çevresi temizlendi. Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, kış mevsimi nedeniyle rüzgarın taşıdığı çöplerin tarihi çeşmenin çevresini kirlettiğini dile getirdi.

‘TURİZMDE YENİYİZ, HATALARIMIZ OLABİLİR’
Konuyu gündeme getiren haberimizin ardından harekete geçen yetkililerin girişimiyle tarihi çeşme ayıptan kurtarıldı. Demre Belediyesine bağlı görevliler nympheum çevresindeki hurda araçları kaldırarak, çöp yığınlarını temizlediler. Çeşmenin içinden çıkan suların aktığı kalan da çöpten arındırıldı. Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Eski Bakan Günay’ın konuyla ilgili kendilerini arayarak bilgi verdiğini söyledi.
Demre’nin turizmde yeni bir ilçe olduğunu dile getiren Topçu, “Bazı hatalarımız olabilir ama bunları gidermeye çalışıyoruz. Sayın Bakanımız Demre’nin fahri hemşehrisidir. Bizi her konuda uyarır. Hatamızda da başarımızda da arar. Tarihi çeşmenin çevresinin temiz olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

‘ÇEŞMEYİ RÜZGAR KİRLETİYOR’
Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ise kış mevsimi nedeniyle rüzgarın taşıdığı çöplerin tarihi çeşmenin çevresini kirlettiğini dile getirdi.

ÖNCEKİ HABER

Sanat kurumlarında güvence kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

Medyanın mutfağından sansür hikayeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...