22 Ocak 2014 06:00

KESK’liler 1 yıl sonra hakim karşına çıkacak

Neredeyse bir yıl oldu KESK üyeleri gözaltına alınalı. İstanbul’da tutuklanan 31 KESK’li hakim karşısına bile çıkamadı. Çağlayan Adliyesinde yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak olan KESK üyeleri özgürlüklerini talep edecekler.

KESK’liler 1 yıl sonra hakim karşına çıkacak
Paylaş

Gökhan DURMUŞ
İstanbul


Neredeyse bir yıl oldu KESK üyeleri gözaltına alınalı. 19 Şubat 2013’tü tarih bir şafak operasyonu başlarken. 28 ilde aralarında KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, Denetleme Kurulu Üyesi Erdoğan Canpolat’ın da aralarında bulunduğu 167 KESK üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 74’ü tutuklandı. Daha sonraki süreçte Adana, Malatya, Mersin, Hatay, Ankara, Bursa ve İzmir’de tutuklanan KESK’liler serbest bırakıldı. Ancak İstanbul’da tutuklanan 31 KESK’li hakim karşısına bile çıkamadı. Çağlayan Adliyesinde yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak olan KESK üyeleri özgürlüklerini talep edecekler.
11 aydır cezaevinde bulunan KESK’liler, DHKP/C yapılanması içinde yer almakla suçlanıyorlar. Ancak savcının iddianamesinde yer alan suçlamaların tamamı sendikal faaliyetler, mitinglere katılmak, sinemaya gitmek, konsere gitmek...

9 AY GİZLİLİK KARARI
11 aydır hakim karşısına çıkamayan KESK’liler aylarca neyle suçlandıklarını dahi bilmeden cezaevinde kaldılar. 9 ay boyunca dosyaya konulan gizlilik kararı nedeniyle bilgi edinemeyen KESK’liler, 9 ay sonra iddianameyi gördükleri zaman şaşırdılar. Çünkü bugüne kadar yaptıkları sendikal faaliyetler hatta tatile gitmek dahi iddianamede suç delili olarak gösterildi.
“Kültür Bakanlığı onaylı F tipi filme öğrencileriyle birlikte gitmek, Biletix’ten alınan Grup Yorum konser biletleri, Sendikal etkinlikleri facebookta paylaşmak, Abdullah Gül’ün serbest bıraktığı kanser hastası Güler Zere’ye Özgürlük eylemlerine katılmak, İş güvencesi geleceğimizdir kampanyasını yürütmek, Parasız sağlık ve parasız eğitim talepli kampanya yürütmek, Parasız sağlık talebi çerçevesinde yoksul mahallerde gönüllü sağlık hizmeti vermek,  Türk Tabipleri Birliğinin açlık grevine girmiş hastalara yönelik hazırladığı tedavi protokollerini içeren broşürleri dağıtmak” savcıya göre KESK’lilerin yaptıkları suçlar.

DELİLLER DE İLGİNÇ
Savcı suçları kanıtlamak için bir hayli delil toplamış. İşte savcının KESK’lileri 11 aydır cezaevinde tutan delilleri; “Sendika yönetimlerine girmek, Doktor arkadaşlarının evlerinden alınan pediatrik ilaçlar, Sendikada toplantı yapma, 4+4+4 eylemlerine katılmak, Alevilerin Eşit Yurttaşlık Mitingine katılmak, 1 Mayıs ve 8 Mart Mitinglerini organize etmek, Psikiyatrın evinde bulunan Psikiyatri Ders Kitapları, Eğitim Sen önlüğü, çocuklarının kreş aktivitelerinin bulunduğu CD’ler, Grup Yorum müzik CD’leri, Düğün DVD’leri, Özel mektuplar, günlükler, Karl Marx, Lenin ve Engels’in yazıları, “Tecriti Yenenler Anlatıyor” isimli F tipinde yaşanan hak ihlallerini anlatan kitap.”  Bu deliller ile KESK’liler yasa dışı silahlı örgüt kurmak, örgütü yönetmek, üye olmak ve örgüt propagandası yapmak ile suçlanıyor.
Cezaevindeki KESK’liler, 23-24 Ocak’ta Çağlayan Adliyesinde görülecek duruşmalara destek çağrısı yapıyor.

ÖNCEKİ HABER

Fabrika büyüyor işçi hakları sıfır!

SONRAKİ HABER

Yatağan işçisi, erteleme değil iptal istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...