21 Ocak 2014 15:34

Eczacı sistem dışına itiliyor

Eczacılar, Sağlık Bakanlığının yaşanan ilaç sıkıntısının çözümü için özel şirketlere yetki verme önerisine tepki gösterdi.

Eczacı sistem dışına itiliyor
Paylaş

Eczacılar, Sağlık Bakanlığının yaşanan ilaç sıkıntısının çözümü için özel şirketlere yetki verme önerisine tepki gösterdi. Açıklamada, “Yanlış politikalarda ısrar ederek, bulunmayan ilaç sayısının artışına neden olmak ve devamında birkaç şirkete kıyak iş olanağı sağlayacak ama vatandaşa çile çektirecek böyle bir modeli önermek akılcı değildir” denildi.

İstanbul, Bursa, İzmir, Diyarbakır, Mersin, Van, Gaziantep, Tekirdağ, Kocaeli ve Amasya Eczacı Odaları son dönemde yaşanan ilaç sıkıntısına dair İstanbul Eczacı Odasında basın toplantısı düzenledi. Ortak açıklamayı okuyan Mersin Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Şimşek ilaca yalnızca ticari meta, sağlık hizmetlerine de sadece devletin gider kalemi olarak bakılmasının sonucunda artık ülkeye ilaç getirilmediğini söyledi.

Sorunun doğru çözümünün, ilaçların ülkede üretimini teşvik etmek ve doğru fiyat politikaları uygulamak olduğunu dile getiren Şimşek, “Bakanlık bunun yerine yanlış politikalarda ısrar ederek, bulunmayan ilaç sayısının artışına neden olacak ve devamında birkaç şirkete kıyak iş olanağı sağlayacak ama vatandaşa çile çektirecek. Böyle bir modeli önermek akılcı değildir” dedi. Şimşek, “Sağlık Bakanlığını ilaçla ilgili sorunları akılcı ve sosyal devlet anlayışı içinde çözmeye ve ‘İlaç hastaya eczaneden, eczacı tarafından verilir’ evrensel ilkesi içinde hareket etmeye davet ediyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Çelik\'in ziyaretçileri işveren olunca yüzü güldü

SONRAKİ HABER

Sağlık emekçileri kölelik koşullarına isyan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...