21 Ocak 2014 06:00

Santrallerin gerçek sahibi işçilerdir

Tes-İş ve T. Maden-İş Sendikaları Yatağan Şubelerinin aldığı karar gereği dün sabah 08.00’de başlayan eylem bugün 08.00’e kadar sürdü. “İşyerlerimiz sahipsiz değil. Buraların asıl sahipleri biz çalışanlar ve halktır” diyen işçiler, ihale tekliflerinin verileceği son gün olan 24 Ocak’ta Ankara’da olacak. 23 Ocak’ta aileleriyle birlikte Ankara’ya yola çıkacak olan işçiler, tüm işçi ve emekçileri dayanışmaya çağırdı.

Santrallerin gerçek sahibi işçilerdir
Paylaş

Kemal ÖZCAN*
Yatağan


Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’de bulunan enerji santralleri ve madenlerde çalışan işçiler özelleştirmeye karşı işyerini terk etmeme eylemi yaptı.
Tes-İş ve T. Maden-İş Sendikaları  Yatağan Şubelerinin aldığı karar gereği dün sabah 08.00’de başlayan eylem bugün 08.00’e kadar sürdü. “İşyerlerimiz sahipsiz değil. Buraların asıl sahipleri biz çalışanlar ve halktır” diyen işçiler, ihale tekliflerinin verileceği son gün olan 24 Ocak’ta Ankara’da olacak. 23 Ocak’ta aileleriyle birlikte Ankara’ya yola çıkacak olan işçiler, tüm işçi ve emekçileri dayanışmaya çağırdı.
Eylemle ilgili Yeniköy Termik Santralinde açıklama yapan Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik ve T. Maden-İş Şube Bakanı Süleyman Girgin, “Bu işyerlerinin asıl sahiplerinin çalışanlar ve halk olduğunu, sahipsiz olmadıklarını göstermek için Ankara yürüyüşü öncesi siyasi iktidara son kez uyarıda bulunuyoruz”dediler.
SÜRESİZ EYLEM UYARISI
Özelleştirmeden vazgeçilmesi çağrısını yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Eğer Özelleştirme peşkeşinden vazgeçilmezse bir günlük değil , halkımızla birlikte süresiz olarak kendimizi işyerlerine kilitleyerek barikat oluşturacağız. Yatağan-Ankara yürüyüşümüz öncesi  bir günlük işyeri terk etmeme eylemimiz sadece bir uyarıdır.” Bundan sonra yaşanacak her türlü olumsuzluktan iktidarın sorumlu olacağı belirtilen açıklamada, “Yatağan’ın geçilmez olduğunu,Yatağan’ın barikat olduğunu görecekler. Amacımız her yeri Yatağan yapmaktır. Her yeri direniş alanı yapmaktır. Bunu da yapacağız” dendi.

(*) Tes-İş Yatağan Şube
Teşkilat Sekreteri

ÖNCEKİ HABER

Partiler kadın aday oranında sınıfta kaldı

SONRAKİ HABER

Belde AŞ’de işçiye kapı duvar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...