20 Ocak 2014 19:20

TIR olayında AKP derhal hesap vermeli

Adana’da önceki gün otoyolda jandarma tarafından silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine durdurularak aranan TIR’larla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Besbelli devletimiz savaşa, bir yangına körükle gidiyor ve bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim” dedi.

TIR olayında AKP  derhal hesap vermeli
Paylaş

Adana’da önceki gün otoyolda jandarma tarafından silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine durdurularak aranan TIR’larla ilgili konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, “Besbelli devletimiz savaşa, bir yangına körükle gidiyor ve bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim” dedi.

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Hatay Büyükşehir ve dört ilçenin belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantı İskenderun İsa Taş Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Naci Sönmez, EMEP İl Başkanı Yusuf Ertaş, BDP Parti Meclisi Üyesi Mazhar Zümrüt, BDP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Edem, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve partinin il ve ilçe teşkilat temsilcileri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

KÜRKÇÜ ADAYLARI TANITTI

Ertuğrul Kürkçü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av.Yusuf Öfkeli, İskenderun Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, Erzin Belediye Başkan Adayı Biyadi Sırça, Dörtyol Belediye Başkan Adayı Mehmet İnsan ve Payas Belediye Başkan Adayı Mehmet Laçin’i tanıttı.

‘MİT RUTİN OLARAK SİLAH KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR’

Adana’da durdurularak aranan TIR’larla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kürkçü şöyle dedi: “Adana Valiliği bir açıklama yapmış. Bu TIR’ların MİT’e ait olduğunu ve rutin görevini yaptığını söylemiş. Benim anladığım şu ki, MİT rutin olarak silah kaçakçılığı yapıyor. Bunu eğer bir Vali soruşturmaya gerek duymuyorsa. MİT bu şekilde Türkiye’nin hiçbir kurumunun, hiçbir yasanın denetimi altında olmadan Suriye’ye silah taşıyorsa. Türkiye niçin komşularıyla barış içerisinde değil diye hiç kimse sormasın merak da etmesin. Besbelli devletimiz savaşa, bir yangına körükle gidiyor ve bundan ötürü Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin derhal hesap vermesi gerektiği görüşündeyim partimiz de bu durumun takipçisi olmak zorundadır.”
 

LOĞOĞLU: MİT’İN YURT DIŞINDA OPERASYON YAPMA YETKİSİ YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Adana’daki TIR’lara ilişkin, “MİT’in teşkilat yasası belli. Neler yapacağı, neler yapamayacağı belli. Eğer bir muafiyet içinde hareket etmesi gereken bir konvoy varsa bu MİT ile İçişleri Bakanlığı ve ilgili diğer bakanlıklar arasında yazışılır ve bu tip olaylar meydana gelmez ama geldiği zaman da gereğinin yapılması lazım” dedi.

‘İÇİNDEKİ MALZEMELERİ KİM GÖNDERİYOR?​’

Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Adana merkezli bazı olayların cereyan ettiğine işaret eden Loğoğlu şu ifadeleri kullandı:  “Beni Adanalı olarak üzüyor. Adana’da TIR’lar var. Bu TIR’lar hakkında Adana Valisinin yaptığı bir açıklama var. Diyor ki; bunlar içinde MİT personeli bulunan araçlar. Onun için sanki dokunulmazlıkları varmış gibi bir eda içinde söyledi. MİT’in teşkilat yasası belli. Neler yapacağı, neler yapamayacağı belli. Ama genel kalın bir hat var, o çizgide MİT’in yurt dışında operasyon yapma yetkisi yok. Bu Adana’da yakalanan otobüsler veya durdurulan TIR’lar içinde çıkan malzemeler nedir, nereye gidiyor, kim gönderiyor ama bu neticede MİT’e bağlanıyor.”

İŞLER’DEN 3 TIR AÇIKLAMASI!

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Adana’da durdurulan 3 TIR ile ilgili olarak “Son zamanlarda hükümete karşı bir takım operasyonlar yapılmakta ve bu devlet içerisindeki ‘paralel yapı’ adı verilen yapıdan hareketle ve belli yerlerden talimat alarak zaman zaman ‘acaba bir kriz çıkarabilir miyiz, hükümeti zora sokabilir miyiz’ çabası ve gayretiyle yapılan bazı aramalar oluyor” dedi.

Orada devletin görevlilerinin o TIR’ların başında olduğunu söyleyen İşler, “Dolayısıyla biz Suriye halkına her zaman yardım etme gayreti içinde olacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Nejat İşler\'in doktoru açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

HDP’li kadınlar kahvaltıda buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa