20 Ocak 2014 14:28

Gülsüm Cengiz’in kalemi 30 Yaşında

Adana kitap fuarının son gününde, Emek Partisi, Evrensel BasımYayın ve gazetemiz tarafından Gülsüm Cengiz’in 30. sanat yılı kutlandı.

Gülsüm Cengiz’in kalemi 30 Yaşında
Paylaş

Emre AYDIN
Adana


Adana kitap fuarının son gününde, Emek Partisi, Evrensel BasımYayın ve Evrensel gazetesi  tarafından Gülsüm Cengiz’in 30. sanat yılı kutlandı.
Evrensel Basım Yayından çıkan “Yasak Sevda Sözcükleri”, “Dünyanın En Güzel Giysisi”, “Ahşap Evin Çocukları”, “Son Çiçek”, “İpini Kopartan Uçurtma”, “Sevdamız Çiçeklenir Zulada”, “Ayşe’nin Günleri” ve “Kadınlar İçin Söylenmiştir/Anadolu’da Kadınların Şiirli Tarihi” adlı antoloji gibi çok sayıda kitaba imza atan; Şair-Yazar Gülsüm Cengiz’in sanat hayatındaki 30. yılı başta Emek Partisi, Evrensel Basım Yayın ve gazetemiz tarafından unutulmadı.

Gülsüm Cengiz’in 30.sanat yılı kutlamasına, Aydın Çubukçu, Adnan Gerger, Tahir Şilkan, Nazmi Bayrı, Mustafa Emre, Osman Erkan, Turhan Günay, Mehmet Karasu, Adnan Gümüş gibi bir çok yazar, gazeteci ve akademisyenin yanı sıra Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, İl Başkanı Sevil Aracı İl yöneticileri, Evrensel Basım Yayın’dan Burhan Coşar ve Emek Gençliği kutlamaya katıldı.

İYİ Kİ VARSIN GÜLSÜM CENGİZ

Emek Partisi GYK Üyesi  Halil İmrek, Gülsüm Cengiz’in safını işçi sınıfından emekçilerden yana belirlediğini, Emek Partisi Kurucusu olduğunu GYK üyeliğini yaptığını ve Evrensel gazetesinde köşe yazarlığı yaptığını hatırlattı. İmrek, Cengiz’in grevler ve direnişler gördüğünü, darbeler yaşadığını asla yılmadığını söyledi. Gülsüm Cengiz’in Sabahattin Ali, Orhan Kemal, Nâzım Hikmet’in yolunu yol bildiğini belirten İmrek, burjuvaziye, kapitalist düzene karşı yalın kılıç savaştığına vurgu yaptı.

ÖZGÜRLÜK VE İNSAN SEVDALISI

Yazar Aydın Çubukçu da konuşmasında Gülsüm Cengiz’i, sosyalizmin en süzülmüş en ortak ihtiyaçlarına cevap veren özgürlük ve insan sevgisi temalarını öne çıkaran bir şair olarak niteledi. Gülsüm Cengiz’in eserlerinin bu özelliğinin, toplumun en fazla ezilenlerinin kadınların ve çocukların yaşamlarını anlatmak için emek harcayarak yetiştiğinin altını çizen Çubukçu ‘Nice yıllar bize en güzel türküleri vermesi dileğiyle Gülsüm Cengiz’i kutluyorum.’ ifadelerini kullandı.
Gülsüm Cengiz bu konuşmaların ardından önceleri sanat yapmakta kararlı olduğunu ama yaşamda bu kadar karşılığını bulabileceğimi kestiremediğini, hep yazarken yaşama duyarlı olmak, insanlara duyarlı olmak ezilen, sömürülen bütün insanların bir ölçüde sesi olmak istediğini ifade etti. Yola çıkarken verdiği kararın ve dünya görüşünün bu yolda tökezlemeden yürümesine yardımcı olduğunun altını çizen Cengiz, Adana’daki bütün dostlarına, Emek Partisine, Evrensel gazetesine ve ‘Kitaplarımı emekçilerle buluşturan’ dediği Evrensel Basım Yayına katılan bütün yazar şair yazar gazeteci ve genç arkadaşlarına teşekkür etti.. Konuşmaların ardından Gülsüm Cengiz üzerinde “30. Sanat Yılını kutluyoruz” yazılı pasta kesti. ‘İyi ki varsınız birlikte yürüyoruz’ diyerek nice yıllarda birlikte mücadele etme dileğinde bulundu.
 

ÖNCEKİ HABER

Irak\'ta bombalı saldırılar: En az 24 ölü

SONRAKİ HABER

En zengin 85 kişinin malvarlığı, en yoksul 3.5 milyar insana eşit!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...