20 Ocak 2014 13:15

Hrant Dink, Dersim'de anıldı

Dersim'de Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink anıldı.

Hrant Dink, Dersim\'de anıldı
Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink Dersim'de anıldı.

7 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Yazar Hrant Dink için BDP İl Örgütü tarafından anma gerçekleştirildi.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelen Türkçe ve Kürtçe "Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz" pankartı açan grup adına açıklamayı BDP İl Eşbaşkanı Leyla Akyıldız okudu.

Akyıldız, "Devletin tornasından çıkanların Hrant'ı korkakça arkasından vurarak katlettiğini ve katliamın faillerinin ellerini kollarını sallayarak meydanlarda gezdiğini herkes biliyor. Biz bu karanlığı Ermeni, Rum, Süryani ve Pontus katliamlarından biliyoruz. Yine biz bu karanlığı Koçgiri, Ağrı, Zilan, Dersim, Özalp, 6-7 Eylül, Sivas, Maraş, Çorum katliamlarından biliyoruz. Yine biz bu karanlığı Roboski'de çoğunluğu çocuk olan 34 Kürdün savaş uçakları ile bombalanarak paramparça edilmesinden biliyoruz. Biz bu karanlığı Sakine, Fidan ve Leyla'nın katledilişinden biliyoruz" dedi.

Akyıldız, Hrant Dink cinayetine sessiz kalmayacaklarını söyledi. Emek Partisi Dersim İl Örgütü'nün de destek verdiği eylemde sık sık "Hepimiz Ermeniyiz, Hepimiz Hrantız" sloganları atıldı. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu KESK’lilerin ilk duruşması 23 Ocak’ta

SONRAKİ HABER

Irak ile Federal Kürdistan arasındaki petrol görüşmeleri sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...