20 Ocak 2014 10:16

Öcalan'ın Dink mektubu Adalet Bakanlığı'na mı takıldı?

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in anması vesilesiyle Ermeni halkına dönük kaleme aldığı mektubun Adalet Bakanlığı engeline takıldığı iddia edildi.

Öcalan\'ın Dink mektubu Adalet Bakanlığı\'na mı takıldı?
Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in anması vesilesiyle Ermeni halkına dönük kaleme aldığı mektubun Adalet Bakanlığı engeline takıldığı iddia edildi. Öcalan'ın Hrant Dink anmasına göndereceği mektupla ilgili Öcalan ile yapılan son görüşmeye katılan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, henüz bu konuda kendilerine iletilmiş bir mektubun ya da bilginin olmadığını söyledi.

Mektubun Adalet Bakanlığı'nda olduğu ile ilgili çıkan haberler hakkında ise Önder, " Bu konuda bize iletilmiş bir şey yok. Adalet Bakanlığı'na gelip gelmediğini bilmiyoruz" dedi.

Öcalan'ın Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinin yıldönümü nedeniyle ise BDP ve HDP heyeti ile yaptığı son görüşmede, "Aslında Hrant'ın katledilmesiyle bu topraklarda son Ermeni'nin de katledilmesi sürecinin başlatıldığını, buna karşı en büyük mücadeleyi de kendisinin ortaya koyduğunu söyledi" ifadelerini kullanmıştı. Öcalan, Dink'in katledilmesinin yıldönümünde Ermeni halkına yönelik bir mektup göndereceğini belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TGC: Hrant Dink\'i sevgi ve özlemle anıyoruz

SONRAKİ HABER

Dink\'in avukatı Fethiye Çetin: MİT\'teki infaz kodu 80-85\'ti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...