19 Ocak 2014 17:50

Mahkemeye sevk edilen 4 Roboskili serbest bırakıldı

Roboski köyüne askerler tarafından yapılan baskının ardından gözaltına alınan 7 kişi adliyeye getirildi. Savcılıkta ifade veren 3 kişi serbest bırakılırken 4 kişi ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 4 kişi de mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkemeye sevk edilen 4 Roboskili serbest bırakıldı
Paylaş

Roboski köyüne askerler tarafından yapılan baskının ardından gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TSK'ya ait uçakların bombardımanı sonucu 28 Aralık 2011'de 34 kişinin katledildi Roboski köyüne sabah erken saatlerde yapılan baskınla gözaltına alınan 7 kişinin ifadesi Uludere Cumhuriyet Savcısı tarafından alındı. İfadeleri alınanlardan, Kerem Enc, Faruk Encü, Servet Encü serbest bırakıldı.

15 Ocak'ta katliamın yapıldığı bölgeye "Güvenlik yolu" yapımına karşı yapılan yürüyüşe katıldıkları için "Yağmalama", "Kamu malına zarar vermek", "Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek", "Kamu görevlisini yaralamak" iddialarıyla suçlanan Hikmet Alma, Cevher Üren, Yılmaz Enc ve Celal Encü ise tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi mahkemede ifade veren 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 



AİLELER İLE POLİSLER ARASINDA GERGİNLİK

Çok sayıda yurttaş adliye önünde bir araya geldi. İlçede, polisler TOMA ve zırhlı araçlarla Adliye etrafı ablukaya aldı. Yakınlarını bekleyen Roboskili aileler ile polisler arasında kısa gerginlik yaşandı. Polislerin aileleri uzaklaştırmak istemesine karşı çıkan gözaltına alınan Hikmet Alma'nın babası Sedik Alma, "İntikam peşinde değiliz, adalet ararken bizi içeri alıyorsunuz, bu yaşanan olayda 3 bin kişi vardı neden sadece katledilenlerin ailelerini alıyorsunuz, bundan biz kötü niyet görüyoruz" şeklinde tepki gösterdi. Annesi Azime Alma ise, "Birini öldürdünüz, birini de içeri aldınız, bu bize yapılan reva mı?" diye tepki gösterdi.

'SİZİN ALLAHINIZ YOK MU?'

Yaşamını yitiren Şervan Encü'nün annesi Leyla Encu, "Sizin Allahınız ve peygamberiniz yok, bizleri öldürdünüz yetmedi şimdi de içeri alıyorsunuz, buda yetmedi fotoğraflarını da kırıp üzerine basıyorsunuz, Allahınızdan bulun. Sizin önünüzde eğilmeyeceğiz, sizden korkmayacağız, öldürseniz de tutuklarsanız da korkmayacağız" diye beddua okudu. Adliye önünde toplanan yurttaşlarda protestolarla polise tepki gösterdi.

Alınan bilgilere göre, 7 kişi "Yağmalama", "Kamu malına zarar vermek", "Gösteri ve Yürüyüş Kanununa Muhalefet Etmek", "Kamu görevlisini yaralamak" iddialarıyla suçlanıyor. (Şırnak/DİHA)
 

 

ÖNCEKİ HABER

Abhazya sınırında olağanüstü durum

SONRAKİ HABER

‘Hrant’ı vuranlar, memleketi soyanlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa