19 Ocak 2014 17:48

Abhazya sınırında olağanüstü durum

Abhazya Cumhuriyeti’nın Gagra bölgesi, Rusya sınırında 20 ocak – 21 mart 2014 tarihleri arasında olağanüstü durum ilan edildi

Abhazya sınırında olağanüstü durum
Paylaş

Abhazya Cumhuriyeti’nın Gagra bölgesi, Rusya sınırında 20 ocak – 21 mart 2014 tarihleri arasında olağanüstü durum ilan edildi

abhazyam.com sitesinin haberine göre Abhazya Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla, Abhazya Cumhuriyeti Gagra Bölgesi Rusya sınırında 20 Ocak – 21 Mart 2014 Tarihleri arasında olağanüstü durum ilan edildi.

Olağanüstü durum ilan edilen alan Abhazya Cumhuriyeti’nin Gagra Bölgesinde, Rusya Federasyonu sınırına kadar olan 11 km.lik bir çevreyi kapsıyor. (Psou Nehri ve Bagrypsh Köyü arası) bu bölge içerisinde Bagrypsh (Багрыпш), Hashpsy (Хашпсы), Hyshha (Хышха), Mahadır (Махадыр), Mkyalrypsh (Мкялрыпш), Lapstaha (Лапстаха), Gyachripsh (Гячрипш), Tsandripsh (Цандрипш) köylerini kapsıyor.

Bölge insanlarının, belirlenen süre içerisinde kendileri için hazırlanan bir kimlik belgesine (Pasaport) olmaları gerekiyor.

Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre, Abhazya Cumhuriyeti “Psou – İngur” Otoyolunun 11. km üzerinde bulunan Bagrypsh köyünde Devlet Güvenlik Servisi, İçişleri bakanlığı Emniyet Güçleri ve Devlet Göçmen Kontrol Servisi çalışanlarının 24 saat çalışacağı sabit bir kontrol noktası kuruldu.

Bu kontrol noktasında, Rusya Federasyonu ile bulunan sınır bölgesinde yaşayan ve giriş yapacak olan kişiler ve araçlar kontrol edilecek, bölgede yaşayanlar giriş kimliklerini onaylattıracak, otoyol üzerinde seyahat eden kişi ve araçlarda silah, askeri mühimmat, patlayıcı malzeme vd. yasadışı malzeme denetlenmesi yapılacak.

Ayrıca, Abhazya Devlet Güvenlik Kuvvetleri ve Sınır Muhafızlığı Birlikleri tarafından ilan edilen bölge ve devlet sınırı üzerinde gezici devriye birlikleri tarafından gece ve gündüz kontroller yapılacak. Olağanüstü durum uygulamaları 21 Mart 2014 Tarihine kadar sürecek. (DIŞ HABERLER)      


 

ÖNCEKİ HABER

TIR\'ları izleyen gazetecilere gözaltı!

SONRAKİ HABER

Mahkemeye sevk edilen 4 Roboskili serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...