10 Haziran 2011 11:46

Azadiya Welat çalışanına 8 yıl 6 ay hapis cezası

Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Dilşah Ercan’a “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi.Mersin’ de 24 Eylül 2010 tarihinde MNG Kargoya giderek burada kendisine gönderilen kargoyu almak isterken gözaltına alınan ve 8 aydır tutuklu bulunan Dilşah

Azadiya Welat çalışanına 8 yıl 6 ay hapis cezası
Paylaş

Azadiya Welat Gazetesi çalışanı Dilşah Ercan’a “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 8 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mersin’ de 24 Eylül 2010 tarihinde MNG Kargoya giderek burada kendisine gönderilen kargoyu almak isterken gözaltına alınan ve 8 aydır tutuklu bulunan Dilşah Ercan’ın karar duruşması Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada Ercan ve müdafii avukatı Vedat Özkan hazır bulundu. Savunma yapan Ercan, suçlamaları kabul etmeyerek, beraatini istedi. Mahkeme heyeti, Ercan’ın talebini ret ederek, “Silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Örgüt propagandası yapmak”, “Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokmak”, “Mala zarar vermek”, “Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak”, “Görev başındaki memura görevini yaptırmamak için direnmek” ve “2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla 8 yıl 6 ay hapis cezası verdi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları savunucuları Sabah gazetesini yalanladı

SONRAKİ HABER

Hayatı boyunca ‘solda’ kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...