19 Ocak 2014 15:53

Hrant Dink doğduğu topraklarda anıldı

Hrant Dink doğduğu kent olan Malatya’da anıldı. Yürüyüşte sık sık “Hepimiz Hırantız, hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Hrant Dink doğduğu topraklarda anıldı
Paylaş

Hrant Dink doğduğu kent olan Malatya’da anıldı.

Hrant Dink Platformunun çağrısıyla Malatya Kız Meslek lisesi önünde bir araya gelen bini aşkın kişi ellerinde Hrant Dink resimleri, "Buradayız ahparig" yazan dövizler taşıyarak Dink’in doğduğu eve yürüdü.

Yürüyüşte sık sık “Hepimiz Hırantız, hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Hrant Dink Platformu adına konuşan Malatyalı Ermeniler Derneği Başkanı Serdar Boyacı, adalet için bir kez daha haykırdıklarını ifade ederek “Türk yargısı, aklımızla alay edercesine cinayette örgüt yok kararı verdi. Ancak biz biliyoruz ki Hrant’ın katili, bir çocuktan katil yaratan karanlıktır” dedi.

Bu karanlığı son olarak Roboskî’de çoğunluğu çocuk olan 34 Kürdün savaş uçaklarıyla bombalanarak paramparça edilmesinden bildiklerini dile getiren Boyacı “Hrant ve Hrantlar bizlerin bu karanlıktan aydınlığa çıkabilmemiz için yandılar” diye konuştu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Şube Başkanı İbrahim Göçmen de katledilen gazetecilerin ruhen ve fikren her zaman yanlarında olduklarını belirtti. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nejat İşler, tedaviye yanıt vermeye başladı

SONRAKİ HABER

Kayserili kadınlardan çocuk yaşta evlendirmeye protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...