10 Haziran 2011 07:22

Serbest hekimler Şişli'de eylemdeydi

İstanbul Tabip Odası, Sağlık Bakanlığı’nın yönetmeliklerle fiziki koşul dayatması nedeniyle kapanma tehdidi ile karşı karşıya kalan muayenehaneler ve serbest çalışan tüm hekimler için başlattığı eylemlerin birini dün Şişli Camii önünde gerçekleştirdi.İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu

Serbest hekimler Şişli'de eylemdeydi
Paylaş

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Oğan’ın katıldığı basın açıklamasında Sağlık Bakanlığı’nın muayenehanelerin, laboratuvarların, tanı merkezlerinin açılabilmesi ya da varlığını sürdürebilmesi için istemiş olduğu fiziki koşulların oluşturulmasının imkânsız olduğu bir kez daha vurgulanarak, Sağlık Bakanlığı’nın bu dayatmacı tutumundaki gerçek hedefin hekimleri büyük sağlık tekellerine ucuz iş gücü yaratmak olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası başta olmak üzere hekimlerin mesleğini serbest icra etme hakkını sonuna kadar savunacağı belirtilerek,  26 Haziran 2011 saat 13.00'de gerçekleştirilecek kitlesel Taksim yürüyüşüyle Sağlık Bakanlığına bir çağrı daha yapılacağı bildirildi. Tüm hekim, hasta ve hasta yakınlarına çağrının yapıldığı eyleme katılımın oldukça yüksek olması bekleniyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

İHD 30 ilde sandıkları denetleyecek

SONRAKİ HABER

Seçim simidi değil kardeşlik böreği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa