19 Ocak 2014 06:00

Rapora rağmen cezaevinde tutuyorlar

Beyninde tümör bulunan ve doktorların ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verdiği hasta tutuklu Neşet Kara, bürokratik nedenlerle bir türlü tahliye edilemiyor.

Rapora rağmen cezaevinde tutuyorlar
Paylaş

Beyninde tümör bulunan ve doktorların ‘cezaevinde kalamaz’ raporu verdiği hasta tutuklu Neşet Kara, bürokratik nedenlerle bir türlü tahliye edilemiyor. Kara, son olarak Siirt’e sürülerek, ikinci kez mağdur edildi. Diyarbakır D Tipi Cezaevinden, Siirt E Tipi Cezaevine sürgün edilen Neşet Kara’nın sağlık durumu gittikçe kötüleşiyor.  

YEMEK YİYEMİYOR

Oğlunun tutuklanmadan önce de sağlık sorunlarının olduğunu söyleyen anne Medine Kara, cezaevinde sağlık sorunundan dolayı yemek yiyemediğini aktardı. Oğlunun kafasında bulunan  tümörden dolayı sancılar çektiğini anlatan anne Kara “Oğlum yemek yiyemiyor. Arkadaşları ona yardım ediyor. Oğlumun bu hastalığı 3 yıldır sürüyor. Tedavi olması için cezaevinden bir an önce tahliye edilmesi lazım.”

OĞLUMU BİR AN ÖNCE BIRAKIN

Hastalık nedeniyle oğlunun öfke patlamaları yaşadığını aktaran anne Kara, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinden “Cezaevinde kalamaz” raporu verildiğini söyledi. Diyarbakır’da tedavi edilen oğlunun son olarak Siirt’e sürgün edildiğini anlatan Anne Kara, “Hastalıklarından dolayı ağzında diş kalmadı artık. Ben bugün anne olarak bütün hasta tutsakların bırakılmalarını istiyorum. Cezaevlerinde her yıl cenazeler çıkıyor. Biz artık cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir el atması gerekir. Cezaevlerini boşaltsınlar” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır\'da anayasa referandumu: Katılım yüzde 38, \'Evet\' yüzde 98

SONRAKİ HABER

Protezi de çok gördüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...