17 Ocak 2014 18:32

Sarıgül'ün malvarlığına el konuldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koydu.

Sarıgül\'ün malvarlığına el konuldu
Paylaş


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koydu.

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, (TMSF), Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrımenkullerine, 1998'de Bank Ekspress'ten aldığı kredi nedeniyle haciz koydu.

Sarıgül'ün, kayıp olduğu bildirilen kredi borcu belgelerini TMSF'ye, Bank Ekspres'in eski sahibi işadamı Korkmaz Yiğit'in kısa bir süre önce teslim ettiği öğrenildi. TMSF'nin, Yiğit tarafından teslim edilen belgeleri inceledikten sonra, haciz kararını dün itibarıyla verdiği ve Sarıgül'ün malvarlığına haciz koyduğu belirtildi.
 
3.5 MİLYON DOLAR ÇEKTİ, 8 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK
 
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sarıgül ve 9 arkadaşı 1998 yılında Bank ekspres'ten 3.5 milyon dolarlık kredi çekti.

Bank Ekspres'e TMSF ise, borcun verilmesinden kısa bir süre sonra,  Korkmaz Yiğit'in bankası Bank Ekspres'e el koydu.

TMSF, el koyduktan sonra bankanın kayıtlarını incelediğinde, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı krediye ilişkin herhangi bir belge ya da borç bilgisi bulamadığı için, kredi konusunda herhangi bir işlem de bugüne kadar yapılmadı. Kısa bir süre önce ise işadamı Korkmaz Yiğit ,TMSF'ye bizzat giderek, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı kredi borcuna ilişkin belgeleri verdi. TMSF, belgelerin doğruluğunu inceledikten sonra, borcun alındığı ve ödenmediği gerekçesiyle gerekli işlemleri başlattı.

Yapılan hesaplama sonucunda, 3.5 milyon dolar olarak alınan borcun, bugün itibarıyla, faiziyle birlikte 8 milyon dolara (yaklaşık 16 milyon TL) ulaştığı belirlendi. TMSF de, yapılan hesaplamaların sonucunda, ilgili borç için dün itibarıyla Sarıgül'ün mevcut banka hesaplarına haciz koydu.

SARIGÜL: HAKSIZ VE SİYASİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Sarıgül, TMSF’nin mal varlıklarına el koymasının ardından tepkisini yazılı bir açıklama yaparak gösterdi. Bugün TMSF tarafından banka hesaplarına ve mal varlıklarına haciz ve tedbir konulduğunu hatırlatan Sarıgül, “Bu tamamen haksız ve siyasi bir saldırıdır. Benim TMSF ile herhangi bir borç ilişkim kesinlikle yoktur” dedi.

Bu olayın öğrendiği kadarıyla, 1998 yılına ait olduğunu ve kendisi dışındaki kişilerin kredi borcu ile ilişkilendirilerek yapılmak istenen bir provokasyon olduğunu savunan Sarıgül, “Ben TMSF’den geçen 16 yıl içerisinde bir mektup dahi almış değilim” ifadelerini kullandı.

Bugün avukatı aracılığı ile resmen TMSF’ye başvuru yaparak, kendisinin borçlu olduğunu gösteren bir belgenin tarafına verilmesini istediğini kaydeden Sarıgül şöyle devam etti:
“Ancak böyle bir belge verilemedi, çünkü böyle bir husus kesinlikle söz konusu değildir. Bu olay tamamen, devletin kurumlarının panik içerisinde siyasete alet edilmesinden ibarettir. Halkın güvenini kaybederek şahsıma yönelik bu siyasi saldırıyı yapanlar, bunun cevabını 30 Mart akşamı sandıkta mutlaka alacaktır.”
 

AVUKATI: BÖYLE BİR BORÇ YOK

Mustafa Sarıgül’ün avukatı Murat Hazinedar da TMSF’nin Sarıgül’ün mal varlığına el koyma kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Bize ulaşan bir şey yok. Bir bakanın demesi gibi “zamanlama çok manidar”. Bunun herhangi bir gerçekliği yok. TMSF bir şeyler karıştırıp.. Belki bu sürece dair başkanın itibarsızlaştırmasıyla ilgili bir girişim olabilir. Böyle bir borç yok. Neye dayandırıldığını bilmiyoruz şu anda. Bunun güncel siyasete yönelik bir işlem olduğunu düşünüyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kitap Fuarı\'nda Orhan Kemal konuşuldu

SONRAKİ HABER

TİB\'de tüm daire başkanları görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa