17 Ocak 2014 18:02

Siirt Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik işçileri, sendikal talepleriyle ilgili olarak Belediye Başkanı Selim Sadak’la görüştü.

Siirt Belediyesine bağlı 206 taşeron işçi, 20 kişilik bir heyet oluşturarak Selim Sadak’ı ziyaret etti. Ziyarette işçiler adına konuşan Lezgin Tepe, birçok işçinin 10 yılı aşkın süredir Siirt Belediyesinde temizlik işlerini yürüten taşeron firmalara bağlı olarak çalıştıklarını söyledi. Selim Sadak döneminde maaşlarını düzenli olarak alabildiklerini belirten Tepe, “Biz temizlik işçilerinde çalışan 206 işçi olarak yönetimden görev süresi dolmadan özlük haklarının yanı sıra diğer haklarımızın korunması amacıyla sendikalaşmak, çalışma sürelerinin sona ermesinin ardından tazminat alabilmek ve son 4 aydır bağlı olduğumuz taşeron şirket tarafından maaşlarda yapılan kesintilere çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan Sadak ise temizlik işçilerinin verdikleri hizmete karşı aldıkları ücretin az olduğunun farkında olduklarını belirterek, “Sendikalaşma talebini destekliyorum. Ancak konuyla ile ilgili yasal mevzuatın bunu izin verip vermediğini araştıracağız. Eğer yasal bir engel yoksa görev sürem tamamlanmadan her türlü desteği vereceğim. Tazminat olayı ve maaş kesintilerinin ise bizimle bir ilgisi yok. Bu konuda da taşeron firma yetkilileri ile görüşeceğiz” dedi. (Siirt/DİHA)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tüm memleket parsel parsel

Tüm memleket parsel parsel

Ülkenin başkentindeki Çayırhan Madeni ve Termik Santrali, dün haraç mezat satıldı. Maden sahaları, termik santral ve neredeyse Nallıhan’ın tamamı büyüklüğünde bir toprak, santralin tek yıllık geliri olan 20 milyar TL’ye gitti. Aynı gün Resmi Gazete’de Erdoğan imzasıyla 300 bin metrekareden fazla kamu arazisi bedelsiz olarak sermayeye tahsis edildi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sefer Selvi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü çizdi

Evrensel'i Takip Et