17 Ocak 2014 16:08

Marmara Üniversitesi öğrencileri saldırıları protesto etti

İstanbul Marmara Üniversitesi öğrencileri, bir öğrencinin ülkücüler tarafından satırla yaralanmasını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Marmara Üniversitesi öğrencileri saldırıları protesto etti
Paylaş

İstanbul Marmara Üniversitesi öğrencileri, bir öğrencinin ülkücüler tarafından satırla yaralanmasını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde Yavuz Ulaş isimli Kürt öğrencinin ülkücü bir grubun saldırısında yaralanması üzerine Demokratik Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun (DÖDEF) çağrısı ile Kadıköy Altıyol Meydanı'nda yüzlerce öğrenci bir araya geldi. "Marmara goristan ji bo faşistan", "Diren yavuz, yoldaşların seninle" dövizlerini taşıyan öğrenciler, "Faşizme karşı omuz omuza", "Marmara faşizme mezar olacak", "Kürt halkına imha dayatılamaz" sloganları ile oturma eylemi başlattı. Öğrencilerin eylemine BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül de destek verdi.

Yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından öğrenciler, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'nde Kürt öğrencilere yeni bir saldırı yaşandığı bilgisinin gelmesi üzerine Haydarpaşa Kampüsü'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çevik kuvvet polislerinin öğrencileri takip etmesi dikkat çekerken, öğrenciler de yürüyüş sırasında çöp konteynırlarını devirerek barikatlar kurdu. Yürüyüş devam ettiği sırada yoldan geçen ve öğrencilere silah gösteren bir şahıs ise öğrenciler tarafından darp edildi. Haydarpaşa Kampüsü önünde bir süre sloganlarla saldırıları protesto eden öğrenciler, Kürt öğrencilere dönük bir saldırı yaşanmadığını öğrenmeleri üzerine "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla tekrardan Kadıköy Altıyol Meydanı'na doğru yürüdü. Öğrenciler yürüyüşün ardından yeniden Altıyol Meydanı'nda oturma eylemine başladı.

'ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNİN DESTEĞİ İLE SALDIRIYORLAR'

Oturma eyleminin ardından öğrenciler Kürtçe ve Türkçe açıklamalar yaptılar. Kürtçe açıklama Marmara Üniversitesi öğrencisi Rojhat Turgut tarafından yapılırken, Türkçe açıklamayı Marmara Üniversitesi öğrencisi Hazal Öztaman yaptı.

Her final döneminde bu tür saldırıların, üniversite yönetimi, polisler ve ülkücüler tarafından organizeli bir şekilde yapıldığını belirten Yaman, "Faşistler üniversite yönetiminin desteği ile demokrat öğrencilere saldırıyor. Bunun özelikle sınav dönemlerinde tercih edilmesi öğrencilerin okul okumasını engellemektir" dedi. Bu saldırıların sadece Marmara Üniversitesi'nde değil birçok üniversitede de gerçekleştirildiğinin altını çizen Yaman, "Bu saldırıların amacı üniversitelerine sahip çıkan demokratik öğrencilerin eğitim hakkını engellemektir. Marmara'daki saldırılarda bunun bir parçasıdır" dedi.

Yavuz Ulaş isimli Kürt öğrencinin planlı bir saldırıya uğradığını belirten Yaman, "Arkadaşımız 8 kişilik faşist grup tarafından saldırıya uğradı. Ve bu saldırı 3 polisin gözetiminde yaşandı. Yoldaşımızın hesabını soracağız" dedi.

Açıklama sloganlar eşliğinde sona erdi.

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde çevik kuvvet polislerinin bekleyişi de sürerken, Başından ve bacağından taş ve satır darbeleri alarak yaralanan ve Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yavuz Ulaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. (İstanbul/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Akdeniz foklarına liman tehdidi

SONRAKİ HABER

Türkiye’de işkence hâlâ önlenemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...