17 Ocak 2014 13:54

'28 Şubatçı sensin' kavgası

Zaman gazetesi dün manşetinde AKP medyasını 28 Şubat medyasıyla karşılaştırdı. Sabah ve Star gazetesinin 28 Şubatta attığı manşetleri örnek olarak gösterdi. Sabah gazetesinden Zaman’a 'Asıl 28 Şubatçı Fethullah Gülen' başlığıyla cevap geldi. Haberde, Gülen, 28 Şubat darbesinin 1 numaralı destekçisi ilan edildi.

\'28 Şubatçı sensin\' kavgası
Paylaş

Zaman gazetesi dün manşetinde AKP medyasını 28 Şubat medyasıyla karşılaştırdı. O gün manşetlerin karargahta pişirildiğini yazdı. Sabah ve Star gazetesinin 28 Şubatta attığı manşetleri örnek olarak gösterdi. Sabah gazetesinden Zaman’a “Asıl 28 Şubatçı Fethullah Gülen” başlığıyla cevap geldi. Gazete 28 Şubat dönemindeki bir sayısını paylaştı. Haberde, Gülen, 28 Şubat darbesinin 1 numaralı destekçisi ilan edildi.
Sabah gazetesi haberinde 17 aralık operasyonu için darbe girişimi ifadesini kullandı ve bu girişimin de başarısızlıkla sonuçlandığını savundu. Haberde yer alan ifadeler şöyle: “Fethullah Gülen örgütü, şimdi de mağduriyet edebiyatına soyundu. Siyaseti itibarsızlaştırarak hükümeti yıkma operasyonunda suçüstü yakalanan Gülen örgütüne bağlı medya kuruluşları, “28 Şubat’tan beter” hezeyanına sarıldılar. 17-25 Aralık operasyonlarında suçüstü yakalanan Fethullah Gülen örgütü, yargıda ve polisin içinde yuvalanan mensupları aracılığıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve yakın çevresi ile son 10 yılda Türkiye’nin yeniden inşasında rol alan herkese karşı karalama kampanyası başlattı. Türkiye’de sağlanan istikrar yüzünden ballı rantlarını kaybeden uluslararası ve yerli çıkar gruplarıyla kirli bir ittifaka soyunan Gülen örgütü, suçüstü yakalanınca, kamuoyunda ve yıllardır uyuttuğu cemaatinin tabanında da büyük itibar kaybına uğradı” dedi.
Haftalardır cemaat haberleri yapan Takvim gazetesi de Zaman’a yüklendi. Gazete, Gülen’in tapelere yansıyan konuşmasındaki işadamlarını “Ananas Group” şeklinde manşetine taşıdı.
Öte yandan Zaman gazetesi hükümet medyası ile girdiği manşet mücadelesine bugün de devam etti. '28 Şubat'ın telekulakçılarına sarıldılar' diyen gazete Sabah ve Yeni Şafak gazetesini hedef aldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Yolsuzluk’ ittifakı

SONRAKİ HABER

Fazıl Say hakkındaki soruşturmaya takipsizlik kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...