09 Haziran 2011 15:08

'İyi çocuklar' cezaevinde

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce haklarında tutuklama kararı çıkarıldıktan sonra gözaltına alınan itirafçı Veysel Ateş, astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz, Van'da çıkarıldıkları adliyede tutuklanma kararları yüzlerine okunarak cezaevine gönderildi.Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seferi Yılmaz'a ait Umut Kit

'İyi çocuklar' cezaevinde
Paylaş


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Seferi Yılmaz'a ait Umut Kitapevi'nin bombalanması olayıyla ilgili açılan davada Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce sanık astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve itirafçı Veysel Ateş, haklarında verilen tutuklama kararının ardından gözaltına alındı. Ferit Melen Havalimanı'nda polisler tarafından alınan Ateş, İldeniz ve Kaya, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından hastaneye götürülerek muayene edildi. Ardından Van Adliyesi'ne getirilen Kaya, İldeniz ve Ateş, yüzlerine tutuklama kararı okunduktan sonra tutuklandılar. Veysel Ateş Adliye'ye kelepçeli olarak getirilmesine rağmen sanık astsubaylar ise kelepçelenmeden getirildi. Rahat tavırlarla adliyeye gelen Kaya ve İldeniz tutuklandıktan sonra da kelepçelenmeden adliyeden çıkarıldı. Basın mensuplarının görüntü çekmemesi için uzun süre adliye içinde bekletilen Kaya ve İldeniz daha sonra koşar adımlarla zırhlı askeri araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.

Tutuklama kararından sonra mağdurların avukatlarından Murat Timur ve Ayhan Çabuk, adliye önünde açıklama yaptı. Alınan karardan memnun olduklarını belirten Ayhan Çabuk, daha önce duruşmaları takip etmeme kararı aldıklarını belirterek, bundan sonraki duruşmaları Van Barosu, ÇHD ve bölge baroları olarak takip edeceklerini kaydetti. Çabuk, beklentilerinin daha önce alınan cezaların onaylanarak adaletin yerini bulması olduğunu dile getirdi.

Tutuklama kararından sonra sanık astsubaylar Askeri Cezaevi'ne, Veysel Ateş ise Van F tipi Cezaevi'ne gönderildi. Dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, astsubay Ali Kaya ve Özcan İldeniz için "Tanırım iyi çocuklar" demişti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Hatip Dicle'nin hakları YSK'ya bildirildi

SONRAKİ HABER

Anarşist ve antiotoriterlerden Blok'a destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...