16 Ocak 2014 19:01

‘Merkez Bankası uf mu olmuş’

Kızıl hackerler sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarından Türkiye Cumhuriyet Merkez Banka'sının www.tcmb.gov.tr uzantılı internet adresini hacklediklerini duyurdu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlğı sitesine ise "Kadın cinayetlerine son! Çocuk gelin değil, çocuk tecavüzü!, mesajı bıraktılar

‘Merkez Bankası uf mu olmuş’
Paylaş

RedHack Merkez Bankası'nın resmi internet adresini erişime durdurdu. Kızıl hackerler sosyal paylaşım sitesi Twitter hesaplarından Türkiye Cumhuriyet Merkez Banka'sının www.tcmb.gov.tr uzantılı internet adresini hacklediklerini duyurdu.

Twitter adreslerinden hack müdahalesini "Merkez Bankasi http://www.tcmb.gov.tr/ uf mu olmuş" mesajı ile duyuran RedHack sonraki mesajlarında ise "Merkez Bankasına erişim an itibariyle yok, dövizin yükselişi baya ağır gelmiş. Girebilenler cache temizlesin", "RedHack Halk işin Hack. Şimdi onlar düşünsün.", "Yine çalışma vardır, kedidir o kedi "Merkez Bankası'na saldırı", "Bu yeter mi? Yetmez. Konuşmayalım iş yapalım değil mi? Lafla peynir gemisi iteleyenlere inat 10 dakikaya ufak bir örnek daha" ifadelerine yer verdi.

KADER İÇİN DE EYLEM YAPTILAR

Siirt’te, 11.5 yaşında imam nikahıyla evlendirilen ve 12.5 yaşında anne olan 14 yaşındaki K.E.'nin evde ölü bulunmasının ardından çocuk gelin geleneğine karşı tepkiler büyüyor. Kamuoyunda artan tepkilere bugüne kadar hacklemediği bakanlık ve kamu kurumu sitesi kalmayan RedHack de eklendi.

RedHack, K.E.'nin evinde ölü bulunmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlğı'nın internet sitesini hack operasyonu düzenledi. Siteyi çökertmeyen siber saldırı grubu, siteye bir mesaj bıraktı. Mesajda, "Kadın cinayetlerine son! Çocuk gelin değil, çocuk tecavüzü! Çocukların evliliğini bildirmeyen muhtar ve imamlar cezalandırılsın! Kahrolsun kadın cinayetlerine seyirci kalan AKP ve işbirlikçileri! Yaşasın halkın 'hackli' mücadelesi! RedHack" ifadeleri kullanıldı.



 

ÖNCEKİ HABER

CHP\'nin Dersim adayı belli oldu

SONRAKİ HABER

HSYK teklfi kabul edildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...