16 Ocak 2014 17:03

Sundance’ın en iyileri İstanbul’da

Sundance Film Festivali başladı. 26 Ocak’a kadar devam edecek festival programında yer alan altı film, Türkiye’de ilk defa İstanbul Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak.

Sundance’ın en iyileri İstanbul’da
Paylaş

Sundance Film Festivali başladı. 26 Ocak’a kadar devam edecek festival programında yer alan altı film, Türkiye’de ilk defa İstanbul Film Festivali’nde izleyicilerle buluşacak. 5-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan  33. İstanbul Film Festivali’nde gösterilecek bu altı filmden bir kaçını sizin için derledik.

1960’LARDAN SİYAH BEYAZ BİR FİLM

Polonya’da Nazi işgali ile Holokost’un acı izlerini süren bir hikaye anlatan Pawel Pawlikowski’nin son filmi Ida, daha Sundance gösterimini yapmadan uluslararası festivallerde birçok ödüle layık görülerek 2014’ün en iyilerinden olmaya doğru yol aldı. 1960’larda Polonya’da geçen siyah beyaz film, genç Rahibe Adayı Anna’nın son yeminini etmeden hemen önce aslında Yahudi olduğunu öğrenişinin öyküsünü anlatıyor.

EŞ CİNSEL PALMİYE ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ

Fransız Yönetmen Alain Guiraudie’nin ilk kez Cannes Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkan son filmi Stranger by the Lake, ölüm, cinsellik, eş cinsel kültürü ve dostluk kavramlarına yaklaşımıyla hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden büyük övgü topladı. Cannes’da gösterildiği Belirli Bir Bakış Bölümü’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nün yanı sıra Eş Cinsel Palmiye’ye de layık görülen, Hitchcockvari bir gizem etrafında kurgulanan filmin tamamı bir yaz mevsiminde, bir çıplaklar plajında geçiyor.

SURİYE’DEN MUHALİF GENÇLER

Dünyanın en saygın belgesel film festivallerinden IDFA’nın bu yıl açılış filmi olan Return to Homs, Suriye’nin Homs şehrinden muhalif gençlerin bir portresi. Yönetmen Tala Derki üç yıl boyunca iki yakın arkadaşı takip ediyor. Milli takım golcüsü, şarkılarıyla devrimin sesi olan 19 yaşındaki Basset ve 24 yaşındaki Video-Aktivist, Kameraman Ossama pasif direnişle özgürlük hayalleri kurarken kendilerin silahlı mücadelenin içinde buluyorlar.

AFRİKADAKİ ALBİNOLAR

Eylül 2013’te Venedik Film Festivali’nde En İyi İlk Film’e verilen Geleceğin Aslanı ödülüne layık görülen White Shadow / Beyaz Gölge, Afrika’nın doğusunda albinoların uğradıkları ayrımcılığı ve ölüm tehlikesini konu alıyor. Los Angeles’lı Yönetmen, Senarist ve Kurgucu Noaz Deshe’nin ilk filmi, köyünden kaçarak büyük kente gelen Alias adında küçük bir albino çocuğu izliyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

!f İstanbul, 2014’ün ilham veren yönetmenini arıyor!

SONRAKİ HABER

Miyazaki’nin Veda Filmi If İstanbul’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...