16 Ocak 2014 14:51

Aile hekimlerinden grev sinyali

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nde değişikliğe gidilmesi halinde greve çıkacaklarını açıkladı.

Aile hekimlerinden grev sinyali
Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’nde değişikliğe gidilmesi halinde greve çıkacaklarını açıkladı.

TTB Genel Merkezi’nde yapılan basın toplantısında konuşan TTB Aile Hekim Kolu Başkanı Handan Yüksel, Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) çalışanları kamu hastanelerinde acil nöbet tutmaya zorlayan Sağlık Torba Yasası’nın tüm eleştirilere rağmen Meclis’te kabul edildiğini söyledi. “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmelik Değişikliği” ile ücretleri düşürülecek olan ASM çalışanlarına yeni görev ve sorumlulukların getirileceğini, kazanılmış hakların geriye götürüleceğini belirten Yüksel, yönetmelik değişikliğinin bu biçimiyle yayınlanması halinde aile hekimleri olarak üretimden güçlerini kullanacaklarını açıkladı.

‘TUK EŞİTSİZLİKLERE YOL AÇIYOR’

Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun (TUK) sözleşmeli çalışanlara yönelik ‘Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi’ni belirlemek amacıyla 2-3 Ocak’ta bir toplantı yaptığını belirten Yüksel, bu kararlar alınırken birinci basamak hekimlerin ve örgütlerin görüşlerinin alınmadığını söyledi. TUK üyelerinin ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı tarafından belirlendiğine dikkat çeken Yüksel, “TUK kararlarının yeni şartlar getirerek birinci basamak hekimlerinin mesleklerini yapmalarına engel olabileceğini, hekimler arasında hak kayıplarına, eşitsizliklere yol açabileceğini düşünmekteyiz” dedi.

İzmir ve Adana Tabip Odaları Aile Hekimliği Komisyonu da birer basın toplantısı düzenledi. Açıklamalarda Cumhurbaşkanının yasayı onaması halinde aile hekimlerinin greve gidecekleri belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Organize işlerden organize gençlere

SONRAKİ HABER

Ekmek teknesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...