09 Haziran 2011 12:41

‘Artık Umutlar ölmesin’

Diyarbakır’ın Çermik ilçesi kırsalında hayvan otlattığı sırada bulduğu cismin patlaması sonucu yaşamını yitiren Umut Petekkaya’nın babası Mehmet Şükrü Petekkaya, patlamanın meydana geldiği alanda iki yıl önce askeri operasyon yapıldığını buna rağmen alanın ne temizlendiğini ne de yasak bölge ilan edildiğini söyledi.

‘Artık Umutlar ölmesin’
Paylaş

7 Haziranda Çermik ilçesine bağlı Aynalı köyüne bir buçuk kilometre uzaklıkta bulunan merada koyun otlattıkları sırada meydana gelen patlamada Davukat Petekkaya ile İbrahim Aytekin yaralanırken 15 yaşındaki Umut Petekkaya yaşamını yitirmişti. Patlamanın yaşandığı yerde 2 metre genişliğinde oyuk açılırken, konuya ilişkin olay yeri incelemesini tamamlayan Çermik İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin soruşturması devam ediyor.

HUKUKİ MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEK

5 çocuğundan en küçüğü olan ve ailenin belki de tek umudu olduğu için oğlunun ismini Umut koyan acılı baba Petekkaya, ailesini geçindirebilmek için inşaatlarda ya da mevsimlik tarım işlerinde çalıştığını belirtti. Petekkaya, ailenin en küçük çocuğu Umut’un da eve maddi katkıda bulunmak için çobanlık yaptığını dile getirdi. Acılı baba Petekkaya, “Oğlum dağda çoban iken, hain bir bomba mı? mayın mı? Diyelim; bilmiyorum patlayıcı madde ile oynarken şehit oldu. Oğlumun ismi Umut’tur. İnşallah barışa umut olur. Bu kaybettiğimiz son Umut olur ki, bir daha Kürdistan’da başka Ceylanlar başka Umutlar ölmesin. Hain bomba ile ölmesin; yeter diyoruz. İsyan ediyoruz, figan ediyoruz. Artık başka analar ağlamasın diyoruz, başka bir şey istemiyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Ciğerimin bir tarafı gitti başka ciğerler yanmasın. Umudumun annesi ağladı, Ceylanların annesi ağladı, yeter artık” diye konuştu.

Oğlunu öldüren anlayışa karşı sonuna kadar hukuki mücadelesini sürdüreceğini, iç hukukun tükenmesi halinde gerekirse davayı AİHM’e kadar götüreceğini belirten baba Petekkaya, İHD’ye başvurarak hukuki yardım talebinde bulacağını söyledi. Baba Pertkkaya, başka çocukların ölmemesi için mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini de dile getirdi.

Yaralı Davut Petekkaya ve İbrahim Aytekin’in tedavisi sürerken, Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adaylarından Nursel Aydoğan, tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. (DiyarbakırDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Körfez Döküm’de baskılar artıyor

SONRAKİ HABER

Emekli olarak kesinlikle AKP’den memnun değilim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...