09 Haziran 2011 12:37

Körfez Döküm’de baskılar artıyor

Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan Körfez Döküm işçilerinin fabrika önündeki direnişleri 4. günü geride bıraktı. İşçilerin fabrika önündeki direnişi devam ederken işveren de içerdeki işçilere dönük baskılarını arttırdı. 3 işçinin daha işine son veril

Körfez Döküm’de baskılar artıyor
Paylaş
Arzu Erkan

Dün sabah saatlerinde gelişmelere ilişkin bilgi almak üzere fabrika önüne gittiğimizde bir işçinin daha güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmayarak işten çıkarıldığına tanık olduk.

ASIL NEDEN SENDİKAYA ÜYE OLMAK

Tazminatsız olarak işten çıkarılan Kadir Sarıkaya, işverenin kendisine yakın işçileri sendika üyesi işçilere karşı kışkırttığını anlatarak çıkan tartışma sonucu işyerinde huzuru bozdukları gerekçesiyle işine son verildiğini kaydetti. Sarıkaya yaşadıklarını şu sözlerle anlattı “Cuma akşamı gece vardiyasında 11’e çeyrek kala, kalıp haneden bir işçi arkadaş dışarıdan yanına aldığı 5-6 kişi ile güvenliği aşıp fabrikaya geldiler. Bize ‘Benim hakkımda ileri geri konuşuyor muşsunuz?​’ dedi. Bu arkadaş patronun uzaktan akrabası ve biz bu olayın da patron tarafından düzenlendiğini düşünüyoruz. Sendika olayından dolayı milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Ki bu arkadaş bize sendikaya üye olun diyerek teşvik ediyordu. Şimdi de böyle yaptı.”  

İşyerinde huzursuzluk çıkardığı gerekçesi ile tazminatsız olarak işten çıkarıldığını, hiçbir suçlamayı kabul etmeyip, hiçbir kağıt imzalamadığı için de kart bastığı halde güvenlik tarafından dışarı çıkarıldığını aktaran Sarıkaya “Asıl neden sendikaya üye olmamız. Hakkımızı savunmamız” dedi.

İSTİFA BASKISI

İşveren temsilcilerinin üç gündür işçileri tek tek çağırarak istifaya zorladığını ifade eden atılan işçilerden Yusuf Dağlıoğlu da “Arkadaşlarımıza eğer istifa ederseniz işten çıkarırız diyorlar. Üç işçiyi daha işten çıkardılar. Sendikaya üye olmayanlara 100- 150 lira ek zam yapıldığı duyumu aldık. Sendikaya üye olduğu için bir sürü arkadaşımız işten atıldı ve atılmaya da devam edecek. Duyarlı herkesten destek bekliyoruz. Valilik, Kaymakamlık bir an evvel bu olaya müdahale etmeli. Kimse sendikaya üye olduğu için işinden olmamalı” diye konuştu.

Öte yandan fabrikadaki çalışma koşulları üzerine yaptığımız haberin ardından dün sabah fabrikaya sağlık taraması yapmak üzere sağlık ekiplerinin çağrılmış olduğu dikkat çekti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Ana dilde eğitim barışın şartıdır’

SONRAKİ HABER

‘Artık Umutlar ölmesin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...