09 Haziran 2011 11:38

Gazeteci Kurşun’a bu kez 166.5 yerine 10.5 yıl ceza verildi!

AZADİYA Welat Gazetesi eski İmtiyaz Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Vedat Kurşun hakkında verilen 166.5 yıl hapis cezasının Yargıtay’da bozulması ardından davanın duruşmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme heyeti, bu kez Kurşun’a ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Kurşun’a bu kez 166.5 yerine 10.5 yıl ceza verildi!
Paylaş

AZADİYA Welat Gazetesi eski İmtiyaz Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Vedat Kurşun hakkında verilen 166.5 yıl hapis cezasının Yargıtay’da bozulması ardından davanın duruşmasına Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Mahkeme heyeti, bu kez Kurşun’a ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme daha önce ‘155 yıl fazladan ceza verdiğini’ kabul etmiş oldu.

Azadiya Welat Gazetesi eski İmtiyaz Sahibi ve Yazıişleri Müdürü Vedat Kurşun hakkında açılan ve 166.5 yıl hapis cezası ile sonuçlanan davanın Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından yeniden Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada tutuklu yargılanan Kurşun ile savunma avukatı Serhat Eren hazır bulundu. Mahkeme öncelikle iddia makamının talebi üzerine Kurşun’un Kürtçe savunma talebini ‘meramını anlatabilecek derecede Türkçe bildiği anlaşılmıştır’ diyerek reddetti. Savunma talebine ilişkin mahkeme heyeti tarafından yöneltilen soruya Kurşun’un Kürtçe ifade vermek istemesi tutanaklara “Mahkememizin anlamadığı Kürtçe olduğu düşünülen dilden beyanlarda bulunduğu Türkçe savunma yapmadığı görüldü” denildi.

Esas hakkındaki mütalaasını veren iddia makamı, ‘sanığın eylemine uyan 3713 sayılı yasanın 7/2-2, TCK 43, 53, 63. maddeleri gereğince cezalandırılmasına her ne kadar sanık hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suçundan kamu davası açılmışsa da sanığın cezalandırılmasına yeter kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden atılı suçtan beraatı’ yönünde karar verilmesini talep etti. İddia makamının mütalaasının ardından müdafi avukat Serhat Eren müvekkilinin tahliye ve beraatına karar verilmesini talep etti.

Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Kurşun’un ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ iddiası ile açılan davadan beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, Kurşun’a ‘Örgüt propagandasını yapmak’ suçunu birden fazla kez işlediği ve eylemi basın yolu ile gerçekleştirdiği iddiası ile 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Öte yandan mahkeme heyetinin Kurşun’un yargılama sürecinde ‘olumsuz hali, pişmanlık göstermeyen tavırları’nın dikkate alınarak indirim hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığı karar verdi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

CHP Dersim adayı, Evrensel ve Özgür Gündem’i savcıya şikayet etti!

SONRAKİ HABER

Antep’te Metro Grosmarkete grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...