15 Ocak 2014 06:00

Sedat Aloğlu’ya FENİŞ işçilerinden yanıt

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” sözünde ifade edildiği gibi patronumuz Sedat Aloğlu, kendini Radikal gazetesine verdiği röportajda Feniş’te yaşananların mağduru olarak yansıtmaya çalışmış. Patronumuz Sedat Aloğlu, verdiği röportajda sanki bugüne kadar yaşanan sorunlar işçilerden kaynaklanmış gibi kendisinin bu konuda hiçbir suçu yokmuş gibi konuşmuş.

Sedat Aloğlu’ya  FENİŞ  işçilerinden yanıt
Paylaş

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” sözünde ifade edildiği gibi patronumuz Sedat Aloğlu, kendini Radikal gazetesine verdiği röportajda Feniş’te yaşananların mağduru olarak yansıtmaya çalışmış. Patronumuz Sedat Aloğlu, verdiği röportajda sanki bugüne kadar yaşanan sorunlar işçilerden kaynaklanmış gibi kendisinin bu konuda hiçbir suçu yokmuş gibi konuşmuş. Ama biz işçiler, biliyoruz ki bugün yaşanan bu sorunun tek suçlusu Sedat Aloğlu’dur. Aloğlu, 2001 yılından beri çalışanların maaşlarını taksitlere bölen, 10 senedir maaşlarımızı geciktirerek arkadaşların geçimini zorlaştıran, çoğunu kredi ve faiz batağına iten kişidir. 638 işçiyi tazminatsız kapının önüne koyarken vicdanı sızlamayan bu şahıs, röportajında iyilik meleği kesilmiştir ama bu yaşlar sadece timsah gözyaşlarıdır. Bizim Aloğlu’nun açıklamalarının hiçbir inandırıcılığı yoktur. Marjinal dediğiniz o güç işçilerin örgütlü gücüdür. Biz işçiler olarak sizden alacaklarını alana kadar evinize de holdinginize de geleceğiz.

Jale Özgentürk’e selam olsun. Gelsin bir de 130 gündür direnişte olan Feniş işçileriyle bir röportaj yapsın. Patronumuz ‘hep veren ben oldum’ demiş. Eğer tazminatlarımızı verseydi şu an aramızda olmayan Nizamettin Önelge arkadaşımız geçinebilmek için inşaatta çalışmak zorunda kalmaz, düşerek hayatını kaybetmezdi. Biz biliyoruz ki arkadaşımızın ölümüne sebep bize yaşatılanlardır. Onu kuralsız çalışma koşullarına iten patronun keyfi tutumlarıdır. Burada konuşması gereken biz işçileriz. Patronumuz biz işçilerin, evinin önüne gitmemizden rahatsız oluyormuş. Peki siz işsiz bıraktığınız işçilerin parasını, emeğini çalmaktan nasıl rahatsızlık duymuyorsunuz? Biz fabrikadayız. Haklarımızı alana kadar da burada olacağız ve direnerek kazanacağız.

Zafer direnen örgütlü MARJİNAL işçilerin olacak!

FENİŞ direnişinden işçiler-Gebze/Kocaeli

ÖNCEKİ HABER

Patronlar işçi değil köle istiyor

SONRAKİ HABER

Kaç tane zorunlu din dersi var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...