14 Ocak 2014 21:53

Halet Çambel için üniversitesinde anma

Prof. Dr. Halet Çambel için yıllarını verdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde anma gerçekleştirildi. Arkeoloji ve Hititoloji alanlarında önemli çalışmaları bulunan Çambel’i bilim insanları, çalışma arkadaşları, öğrencileri ve dostları uğurladı.

Halet Çambel için üniversitesinde anma
Paylaş

Prof. Dr. Halet Çambel için yıllarını verdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde anma gerçekleştirildi. Arkeoloji ve Hititoloji alanlarında önemli çalışmaları bulunan Çambel’i bilim insanları, çalışma arkadaşları, öğrencileri ve dostları uğurladı. Edebiyat Fakültesi Şeref Holü’nde yapılan anmaya, Osmaniye Belediye Başkanı, Valisi, Kadirli Kaymakamı, İstanbul Üniversitesi Rektörünün çelenk gönderdi. Törende, salonu Çambel’in fotoğrafları kapladı.

Çambel’in çalışma arkadaşlarından Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Çambel’in aydın kimliğinin her zaman en önde yer aldığını dile getirdi. Çambel’in, Üniversiteyi bir iş olarak değil topluma ödenmesi gereken bir borç olarak gördüğünü ifade eden Özdoğan, Çambel’in öğrettiklerinin hiçbir zaman unutulmayacağını aktardı. Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan Çambel’in meslek yaşamı dışında insan sevgisinin de övgüye değer olduğunu belirtti. Sadece toprağın altını değil toprağın üstünü de gören bir bilim insanını kaybettiklerini aktaran Özarslan, onunla beraber çalışmış olanların onun değerlerini geleceğe aktaracağını vurguladı.

Boğaziçi Üniversitesi Eski Rektörü Ayşe Soysal da, Çambel’in Türkiye’de ki arkeoloji çalışmalarının çağdaş bir zemine oturtulması ve uygulanması anlamında eşsiz katkıları olduğunu belirtti.
Çambel’in uzun yıllar çalışmalar yürüttüğü Kayatepe bölgesinde bulunan Kayatepe Kilim Kooperatifi adına konuşan Cengiz Cem de, Çambel’in kendileri için bir bilim insanından daha çok bir abla ve anne olduğunu dile getirdi.

Çambel’in naaşı yapılan konuşmaların ardından kurucusu olduğu Edebiyat Fakültesi Prehistorya Ana Bilim Dalı koridorlarında gezdirildi ve  defnedilmek üzere Muğla Akyaka’ya gönderildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arhavi’de HES’e tepki yağdı

SONRAKİ HABER

Gaziosmanpaşalıların ‘riskli alan’ itirazı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa