09 Haziran 2011 11:07

Böyle olur AKP’nin yolları!

Bingöl’ün Yenisu (Tavz)  köyünü Genç ilçesine bağlayan yol, geçen yıl genişletildi. Henüz asfalt kaplamasının bile yapılmadığı yol şimdiden dökülmeye başladı. 25 trilyon liraya mal olduğu söylenen yolun, 1 yıl geçmeden dökülmeye başlamasına yol işçileri de tepkili.1 aydan b

Böyle olur AKP’nin yolları!
Paylaş
Adnan Gürkan

1 aydan beri yola gelen heyelanları temizlediğini söyleyen Karayolları İşçisi Hayrettin Ersöz, “Öyle bir yol yapmışlar ki, durmadan heyelan oluyor, toprak kayıyor yola geliyor, yol kapanıyor. Biz temizliyoruz o gene geliyor” dedi. Yolun bazı yerlerinde kademelerin açılmadığını belirten Ersöz, bu yüzden her yağmurda toprağın kayarak yolu kapattığını anlattı. Yolların gerektiği gibi yapılmadığı için her sene yeniden ihale yapıldığını anlatan Ersöz, “Müteahhit AKP politikası böyledir. Bir sene yol yapıyor ikinci sene bir daha yapıyor. Birileri hiçbir şeyi yokken bir anda altında ciple geziyor. Bizim çocuklar da işsiz. Bu düzen nereye kadar gidecek belli değil” dedi.

Yola temel malzemesi çeken Özateş İnşaat işçileri, bu yola harcanan paraların kendi ceplerinden çıktığını belirterek, yolun durumuna tepkilerini dile getirdiler. Yola alt temel malzemesi naklini yaptıklarını belirten işçiler, yolun yarısına malzeme çekilmediğini belirterek, “Buraya geçen sene mıcır ocağı açıldı, adam malzemeyi buraya stokladı, parasını aldı ve gitti. Konkasörünü de söktü götürdü. Ama malzeme yolun yarısına bile yetmedi. Bu malzeme nereye gitti? Yoksa 30 bin metreküp malzeme deyip 15 bin metreküp malzeme mi teslim etti?​” dedi.

BU YOLDAN HAYIR MI GELİR?

Yolun ortasından su çıktığını belirten işçiler suyun üzerine malzeme çektiklerini söyleyerek, “Bu yoldan hayır mı gelir?​” diye sordular. (Bingöl/EVRENSEL)


BİNGÖL’DE 12 EYLÜL UYGULAMASI

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın önceki gün gerçekleştirdiği Bingöl mitingi öncesi bir çok kişinin ‘güvenlik’ gerekçesiyle evlerinin basılarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltılardan birine tanıklık eden CHP Bingöl İl Başkanı Sema Kaygalak “Sabah saat 05.00 sıralarında gürültüyle uyandık. Kapıyı açtığımızda polisle karşılaştık. Bize ‘Karşı komşunuzun çocuğunu güvenlik gerekçesiyle alacağız’ dediler. Başbakan gelecek, miting yapacak, bu çocuk da belki oraya gidip Başbakanı protesto edecek diye 15 yaşındaki çocuğu gözaltına aldılar. Başbakan meydanlarda ‘Darbecileri yargılayacağız’ diyor. Ama bugün yaşananlar 12 Eylülün aynısıdır” şeklinde konuştu. CHP Bingöl Milletvekili Adayı Zeki Korkutata da “Biz bu uygulamaları 12 Eylülde gördük. Başbakan Bingöl’de 12 Eylülü tekrar yaşattı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Merkel: Fukuşima fikrimi değiştirdi

SONRAKİ HABER

Savcı gömün dedi, belediye kazdı, jandarma gömdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...