14 Ocak 2014 14:49

Sevgi Evleri'nde cinsel istismar iddiası

Sivas'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki 7-12 yaş Sevgi Evleri'nde kalan çocukların cinsel istismara uğradıkları iddia edildi. İddiaya göre, yetkililer de bu duruma göz yumuyor. Sevgi Evleri Müdürü Gültekin İçer ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Sevgi Evleri\'nde cinsel istismar iddiası
Paylaş

Sivas'ta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki 7-12 yaş Sevgi Evleri'nde kalan çocukların cinsel istismara uğradıkları iddia edildi. İhbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Kent merkezinde Abdulvahabigazi Mahallesi'nde bulunan Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda görevli Sosyal Hizmet Uzmanı E.Ç., iddiaya göre yurt müdürlüğüne dilekçe yazarak yurtta kalan 6-10 yaşındaki erkek çocuklar arasında cinsel istismar bulunduğunu öne sürdü. Bu dilekçe ardından E.Ç. huzurevine tayin edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede bu yönde bir bulguya rastlanmadığı belirtilerek işlem yapılmadı. Benzer olayların tekrar ettiği iddiaları üzerine Sivas Cumhuriyet Savcılığı'na bir dilekçe yazan E.Ç., Sevgi Evleri'nde kalan çocukların birbirleri arasında taciz olayları bulunduğunu, yetkililerin ise bu duruma göz yumduğununu öne sürdü.

Bu dilekçe üzerine harekete geçen Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında kapsamlı  inceleme başlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü polisleri ve psikologlardan oluşan özel bir ekip kurarak iddianın kapsamlı araştırılmasını istedi. Konudan çocukların etkilenmemesi için ise soruşturmanın gizlilik içinde yapılmasına karar verildi.

7 ÇOCUK SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Olayın savcılığa intikal etmesinin ardından hakkında iddia bulunan 7 çocuk sağlık kontrolünden geçirilerek gerekli raporları aldı. Ayrıca çocukların uzman psikologlar eşliğinde ifadeleri de alındı. Yapılan muayenede her hangi bir filli livata veya taciz olayına rastlanmadığı açıklandı. Uzmanlar bu tür olaylarda üzerinden 4 gün geçtikten sonra cinsel temasın belirlenemeyeceğini açıkladı. İddialarla ilgili yurt çalışanlarının da ifadelerinin alınacağı bildirildi. Sevgi Evleri Müdürü Gültekin İçer ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

DAHA ÖNCE DE BENZER DAVA AÇILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 12 yaş üstü erkek yetiştirme yurdunda  2013 yılının Temmuz ayında yine çocuklar arasında fiili livata olayı görüldüğü öne sürüldü. Yapılan incelemede 13 yaşındaki zihinsel engelli A.K.'nin yurtta kalan çocuklardan 16 yaşındaki S.İ. ile 15 yaşındaki M.K. tarafından filli livataya maruz kaldığı saptandı. Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı inceleme ardından S.İ. ve M.K. hakkında çocuğun cinsel istismarı suçlamasıyla dava açıldığı ifade edildi. Dava sonucu suçlanan çocukların yaşlarının küçük olmasından dolayı 'Bakım tedbiri' uygulanmasına karar verildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ekşi Sözlük yazarları hakim karşısındaydı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Hırsızlığa ve paralel devlete karşıyız, 3. yol var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...