14 Ocak 2014 14:05

TCDD Daire Başkanı adliyeye sevk edildi

İzmir’de, 'İmbat Dalgası' olarak adlandırılan liman işletmelerine yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y., ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

TCDD Daire Başkanı adliyeye sevk edildi
Paylaş

İzmir’de, 'İmbat Operasyonu' olarak adlandırılan liman işletmelerine yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y., ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

7 Ocak salı günü, İzmir Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, iki yıllık takibin ardından liman işletmelerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van illerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda da 28 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan Ulaştırma, Denizcilik ve Habarleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı, 14 zanlı da geçen cuma günü tutuklandı.

200 SAYFA İFADE VERDİ, SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Yolsuzluk soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan zanlılardan TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y. de dün gözaltına alındı. Kendisine isnat edilen suçlamalarla ilgili yaklaşık 200 sayfa ifade verdiği öğrenilen M.Y.’nin, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. M.Y., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada aynı operasyonda halen 8 kişinin de arandığı bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Mühimmat dolu otobüs operasyonunda gözaltına alınanlar serbest!

SONRAKİ HABER

Mısır’da gergin anayasa oylaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...