09 Haziran 2011 10:43

Talep çok umut yok

12 Haziranda yapılacak Genel Seçimlere sayılı günler kaldı.  Ancak Isparta’da seçim canlılığı ve heyecanı hissedilmiyor. Görülen o ki CHP, AKP, MHP, SP, seçim araçları ve amblemleri farklı olsa da sesli anonsla şehri dolaşarak birbirine benzer şeyleri söylüyor. Yani sadece Isparta’yı araçlarla turlamalar

Talep çok umut yok
Paylaş
Berivan Tedik / Tuba Güngör

12 Haziran seçimine ilişkin görüşlerini aldığımız Ispartalılar 2011 seçimlerinden beklentilerinin olmadığını, yine de kötünün iyisini seçmek için sandık başına gideceklerini belirttiler. Bu seçimde gençliğin oylarının daha fazla olacağını ifade eden kitapevinde çalışan Ümit Coşkun, seçimde güven duygusunu hissetmek istediğini ve demokrasinin tam anlamıyla uygulanmasını talep ettiğini söyledi. Coşkun, Emek, Demokrasi, Özgürlük Blokunun Isparta’da olmadığını ancak olduğu her yerde desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Şimdiye kadar halka hep yalan söylendiğini söyleyen Gümüşevi Sahibi Haydar Çelik sadece tüketimden bahsediyorlar ancak halkı düşünmüyorlar diye konuştu. Barajın altında kalan partilerin pek bir etkisi olmadığını ta ki antidemokratik olan  % 10 barajı kalktığında bir şeyler değişecek diye konuştu. 2011 seçimleri ve çalışmalarını pek takip etmediğini söyleyen Çelik sohbetten sonra bilinen partiler dışında diğer emekten, özgürlükten, demokrasiden yana partileri de seçime az bir zaman kala oy vermek için düşüneceğini belirtti. Genç bir işçi olan Sezer Bozkurt ise gençliğin taleplerini görmelerini istiyor partilerden. Gelişimleri için spor ve dans salonlarının her semte kurulmasını istiyor. AKP’ye oyunu vereceğini ancak sırf oyunu kullanmak için sandık başına gideceğini söyledi.  Diğer seçimlerde ölüleri seçmen yapan, oy pusulalarını çalıp çöplerin içine atan aynı zihniyetlerle seçime sandıkların başına gidileceğini vurgulayan başka bir işçi Feyza Özdemir söz verilen tüm vaatlerin yapılmayacağını ifade etti. Özdemir sendikaların, eğitimin bitirilmeye çalışıldığı bir dönemde halkın şükretmesini istiyorlar yoksulluğa ve yoksunluğuna karşı diye konuştu.
(Isparta/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özelliksiz olanın özelliğine dair

SONRAKİ HABER

Öğrenciler gelecekleri için oy kullanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...