14 Ocak 2014 06:51

Dershane tartışması yeniden başlayacak

Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesine dair yasa taslağının basına sızması tartışmaları yeniden başlattı. Dershane sahipleri ile yapılan görüşmeler üzerinden son hali verildiği belirtilen taslağın önümüzdeki hafta Meclise gelmesi bekleniyor.

Dershane tartışması yeniden başlayacak
Paylaş

Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesine dair yasa taslağının basına sızması tartışmaları yeniden başlattı. Dershane sahipleri ile yapılan görüşmeler üzerinden son hali verildiği belirtilen taslağın önümüzdeki hafta Meclise gelmesi bekleniyor. Eğitim Sen ise kamu kaynaklarının özel sektöre devredilmesine tepki gösteriyor.

CEMAATİ İKNA TASLAĞI MI?

Son düzenlemeleri yapılan taslakta 2 yıl olarak düşünülen açık lise süresinin 4 yıla çıkartıldığı belirtiliyor. Dershane sahiplerinin süresiz olmasını istediği açık lise formülü, uzun vadeli eğitim sisteminde yer almayacağı gerekçesiyle 4 yıl boyunca devam edecek. Dershanelere verilen teşviklere de yenileri eklenmiş durumda. Aynı zamanda taslakta özel okula dönüşmek istemeyen dershaneler için yurt seçeneğine de sıcak bakıldığı belirtiliyor.

EĞİTİMDE ÖZELLEŞTİRME KABUL EDİLEMEZ

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, sendika olarak kamu kaynaklarının çeşitli yollarla özel sektöre aktarılmasını daha önce de kabul etmediklerini, bugün de kabul etmeyeceklerini belirtti. Teşviklerin dershaneler ve Hükümetin kavga ettiği Cemaat ile uzlaşmak için kullanıldığını iddia eden Bozgeyik, kamu kaynaklarının çeşitli şekillerle dershanelere ve Hükümetin kendine yakın kurumlara aktarılmaya çalışıldığını vurguladı. 2014 bütçesinde eğitime verilen pay azalırken, dershanelere sürekli yeni teşvikler açıklandığını ifade eden Bozgeyik, kamu kaynaklarının özel sektöre aktarılmasının ve açıklanan her yeni teşviğin hem eğitim emekçileri hem de veliler ve öğrenciler için eğitimin daha da piyasalaşması anlamına geleceğini belirtti. Bozgeyik, kendi görüşlerini Bakanlığa ilettiklerini fakat 4+4+4 yasa taslağında olduğu gibi bu yasa taslağında da Hükümetin kendilerini görmezden geldiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Önce kendimizden başladık

SONRAKİ HABER

‘Dünya Kenti İstanbul’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...