12 Ocak 2014 19:56

Hak gaspları ayakkabı kutusunda

Ülkenin dört bir yanından Ankara’ya gelen emekçiler, bakan ve bakan çocuklarının da adlarının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet skandalına karşı yürüdü. İşçi, öğretmen, mimar, mühendis, hekim, öğrenci gibi birçok kesimin katıldığı mitingde, sözü emekçilere verdik.

Hak gaspları ayakkabı kutusunda
Paylaş

Birkan BULUT
Ankara


Ülkenin dört bir yanından Ankara’ya gelen emekçiler, bakan ve bakan çocuklarının da adlarının karıştığı yolsuzluk ve rüşvet skandalına karşı yürüdü. İşçi, öğretmen, mimar, mühendis, hekim, öğrenci gibi birçok kesimin katıldığı mitingde, sözü emekçilere verdik. Emekçiler, yoksulluğun giderek arttığı bir dönemde hükümetin milyon dolarlar vurmasına tepki gösterdi ve bütçede kendilerine ayrılmayan payların, maaşlara yapılmayan zamların ayakkabı kutularından çıktığını söyledi.

‘EMEKÇİYE DİN-İMAN, ÇOCUKLARINA HARAM VERDİLER’

Mitinge İzmir’den gelen Eğitim Sen üyesi Nazan Demir, sadece sistem partilerinin değil diğer sistem partilerinin de iktidarda olduğu sürece yolsuzlukların devam edeceğini söyledi. Büyük tartışmalara yol açan yolsuzlukların ve rüşvetleri önceden de bildiklerini belirten Demir, ancak bütün toplumun bunun farkına varıp harekete geçmesi gerektiğini ifade etti. 
İzmirli eğitim emekçileri ise ellerinde süpürgelerle alana geldiler. Aralarından Duran Sınacı, elindeki süpürgeyi sallayarak “pislikleri temizlemek için getirdik” dedi. Yolsuzluk ve talan düzenine dur demek istediklerini söyleyen Sınacı, çalınan 245 milyar liranın  hesabını hep birlikte soracaklarını dile getirdi. Sınacı, halka din, iman öğüdü verenlerin çocuklarının harama boğulduğunu ifade etti.

‘ASGARİ ÜCRET AYAKKABI KUTUSUNDA’

Nakliyat-İş üyesi Hasan Karaduman da yapılan yolsuzlukların halkı gasp etmek anlamına geldiğini dile getirdi. Bunun üzerinin ise utanmazca kapatılmaya çalışıldığını belirten Karaduman, yargıya yapılan müdahaleye tepki gösterdi. Asgari ücrete yapılan zammın işçileri açlık sınırının atında bıraktığını ifade eden Karaduman, asgari ücrette verilmeyen paraların ayakkabı kutularında çıktığını söyledi.
“Ortalığa saçılan pisliği temizlemek için burayageldik” diyen Sinop’tan gelen bir öğretmen de, bu yolsuzluklara karşı sendikaların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlere Eğitim Sen’de birleşme çağrısı yaparak, “Artık dünyayı ezen ve ezilenlerden ibaret görmek lazım” dedi.

‘GELSİN SOBALI EVDE KALSINLAR’


Genel-İş üyesi Murat Balta ise Başbakan’ın dilinden düşürmediği sandık çağrısına cevap verdi.  Başbakan’ın utanacak yüzü kalmamasına rağmen hâlâ sandığa çağırdığını söyleyen Balta, “sandıkta da temizleyeceğiz” dedi. Hükümet yetkililerinin güllük gülistanlık yaşadığını belirten Balta, kendi aldıkları maaşla bakanların nasıl geçinebileceklerini sordu. “Gelsinler sobalı evde otursunlar. İşsiz kaldıklarında eşlerinin yüzüne baksınlar” diye konuşan Balta, kendi vatandaşının karnı doymazken Suriyeli vatandaşların ülkeye getirilmesine tepki gösterdi.
İnşaat mühendisi Fırat Yavuz 17 Aralık operasyonuyla ortaya çıkan yolsuzluklara internette değil, alanlarda tepki göstermek istediklerini belirterek alana geldiklerini söyledi. Artık onurlu bir yaşam istediklerini dile getiren Yavuz, çarkı asıl döndürenlerin işçiler ve mühendisler olduğunu ifade etti. Yavuz, bunun bilinciyle hareket edildiğinde, tüm yolsuzluklardan hesap sorulabileceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Qamışlo\'ya 5 havan mermisi düştü

SONRAKİ HABER

Gümüşhane siyanür çöplüğü oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...