12 Ocak 2014 13:20

Gezi panelinde mücadele çağrısı

İzmir Balçova’da düzenlenen Gezi Direnişi panelinde yapılan konuşmalarla hükümete karşı halk güçlerinin harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Gezi panelinde mücadele çağrısı
Paylaş

İzmir Balçova’da düzenlenen Gezi Direnişi panelinde yapılan konuşmalarla hükümete karşı halk güçlerinin harekete geçmesi çağrısı yapıldı.

Büyükdere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Neoliberal politikaların Türkiye’ye yansımaları ve Taksim direnişi” konulu panel düzenlendi.  Balçova Kardelen Salon’da gerçekleşen etkinliğin konuşmacıları HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, ÖDP Parti Meclisi Üyesi Onur Kılıç ile Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük idi.

Balçova Halk Forumu üyeleri de panele yürüyüşle katıldı. Balçova Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, panelin düzenlediği salon önünde bitirirken, forum üyeleri Gezi Direnişinde yaşamını yitiren resimlerinin olduğu pankart taşıdı.

‘ASIL KATİLLER EMİR VERENLERDİR’

Panelin açılış konuşmasını yapan Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz Gezi eylemlerinde ölen gençlerin asıl katillerinin “en tepeden emir verenler” olduğunu belirterek “Eylemler sonrası herhangi bir yetkiliyi yargılamayan hükümet kendilerine karşı yapılan yolsuzluk operasyonları yerini değiştirmediği kimse kalmadı. Ama o çocuklar için bir şey olmadı hepsinin katilleri apaçık ortadayken, dünyanın gözü önerinde vurulurken.  Onun için ben diyorum bu bir adaletsizliktir. Yargı tamamen çökmüştür” dedi.

HALK MECLİSLERİ ÇAĞRISI

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel de hükümetin bütün güçleri elinde toplayarak iktidarını sürdürme çabası içinde olduğunu hatırlatarak “Yeni bir demokrasi, yeni bir ülke kuracaksak gezide öğrendiklerimiz üzerinden de yola devam etmemiz gerek. Demokrasi denilenin dört yılda bir anti demokratik şekilde hazırlanan oy verme işlemi olmadığını görmemiz gerek. Her alanda örgüt bir toplumun gereği olarak halk meclislerini kurmalıyız” dedi.

Tüzel, demokratik bir geleceğin inşası için birlik ve dayanışmayı halk güçlerinin tabandan örgütlemesi gerektiğini de ifade etti ve şunları söyledi “Diktatörle hesaplaşmak için kadınlarıyla gençleriyle hepimize ihtiyaç var. Bütün emek ve demokrasi güçlerine ihtiyaç var. HDP olarak bizim çabamız bu”

‘SAVAŞ KABİNESİ KURULDU’

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da AKP’nin savaş kabinesini kurduğunu ifade ederek “Eğer çok güçlü bir muhalefetle karşılamazsa, AKP sandıktan gitmemek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Belki içimizden biriler Roboski de olduğu gibi uçaklardan atılan bombalar katledilecektir. Bunun devam etmesini istemiyorsak hükümete karşı bir şey yapmamız gerekiyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

12\'sinde evlendirildi, 13\'ünde anne oldu, 14\'ünde öldü

SONRAKİ HABER

CHP, uçan tekmeci Zeyid Aslan için TBMM\'ye başvurdu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...