09 Haziran 2011 09:52

Polis, sandık başkanları listesini çaldı

SEÇİMLERE üç gün kala, seçim hileleri de başladı. Van’da Çaldıran İlçe Seçim Kurulunda çalışanlara seminer verildiği esnada sandık başkanlarının isimlerinin yazılı olduğu liste çalındı. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu listeyi çalanın bir polis ve binanın güvenlik görevlisi oldu

Polis, sandık başkanları listesini çaldı
Paylaş

SEÇİMLERE üç gün kala, seçim hileleri de başladı. Van’da Çaldıran İlçe Seçim Kurulunda çalışanlara seminer verildiği esnada sandık başkanlarının isimlerinin yazılı olduğu liste çalındı. Kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu listeyi çalanın bir polis ve binanın güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı.

Van’ın Çaldıran ilçesinde İlçe Seçim Kurulunun çalışanları için düzenlediği seminerde sandık başkanlarının listesi çalındı. Listenin çalındığını fark eden yetkililer, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede listeyi çalanın Çaldıran İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir polis memuru ve bina güvenliğini sağlayan güvenlik elemanı olduğu tespit edildi. Yaşananlara tanık olduğunu belirten Avukat Kutbettin Fırtına, Seçim Kurulunun çalışanlara verdiği bir seminer sonrasında yapılan liste kontrolünde sandık başkanları listelerinin çalındığının farkına varılması üzerine güvenlik kameralarının incelendiğini belirterek, inceleme sonucu listeyi çalanın polis ve bina da çalışan güvenlik görevlisi olduğunun saptandığını kaydetti. Konuya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını belirten Fırtına, dilekçelerinin savcılıkça işleme alındığını görüntülere de incelenmesi için el konulduğunu söyledi. Fırtına, “Amaç sandık başkanlarının kim olduğunu tespit etmek ve türlü hileler yapmak” dedi. Olayın üzerinde duracaklarını kaydeden Fırtına, polisin vereceği ifadeyi merakla beklediklerini dile getirdi. Fırtına, “Bu gözle görülen ve tespit edilen bir durumdur, bir de bu olayların perde arkası var. Gelişmelere bakılırsa, Türkiye’de sandıklar üzerinde çok oyunlar oynanacak” şeklinde konuştu.

‘KAYMAKAM AKP İLÇE BAŞKANI GİBİ’

Olaya tepki gösteren BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit ise İlçe Kaymakamının AKP ilçe başkanı gibi çalıştığını belirtti. Kaymakamın bünyesindeki personelin söz konusu liste hırsızlığını yapmalarının manidar olduğuna işaret eden Adugit, “Kürtler canları pahasına da olsa sandıklarını koruyacaktır” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Bakanlık operasyonu’ Anayasa Mahkemesine taşınıyor

SONRAKİ HABER

AKP'liler 'çalışacağız' taahhütnamesini imzalamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...