11 Ocak 2014 18:25

Punto Deri'de sınıf dayanışması

İstanbul Punto Deri işçilerinin direnişi 165. gününü geride bıraktı. Deri işçileri ve sendikalar Punto Deri işçilerine destek olmak için Zeytinburnu’da buluştu.

Punto Deri\'de sınıf dayanışması
Paylaş

İstanbul Punto Deri işçilerinin direnişi 165. gününü geride bıraktı.

Zeytinburnu’da kurulu bulunan Punto Deri fabrikasının işvereni, DERİTEKS Sendikasında örgütlendikleri için toplam 78 işçiyi işten atmıştı. İşçiler ise işverenin sendikayı tanıması ve işe geri dönmek için fabrika önünde direniyor.

Deri işçileri ve sendikalar Punto Deri işçilerine destek olmak için Zeytinburnu’da buluştu. Eski adalet sarayı önünden çarşıya kadar yürüyen işçilere çocukları da destek verdi.

Çocuklar ‘Babamızı ezemezsiniz arkasında biz varız’ pankartı taşırken eylemde ‘Sendika hakkımız engellenemez’ sloganı atıldı.

Deri işçilerine TÜMTİS, TEKSİF, Cam Keramik-İş Sendikası ve siyasi partiler de destek verdi.

ÖRGÜTLENMEK TEK ÇARE

Zeytinburnu Çarşı’da yapılan açıklamada konuşan DERİTEKS Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, sendika hakkından vazgeçmeyen işçilerin kapı önüne konulduğunu söyledi. İşçilerin yasal haklarından tam olarak yararlanmak istediğini belirten Servi, buna karşılık patronun hiçbir yasal hakka tahammül etmediğini ifade etti. İşçilerin çocukları ve aileleri ile geleceksizliğe mahkum edilmek istendiğini ifade eden  Servi, “Artık bundan sonra işçilerin taleplerini görmezden gelemezsiniz. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Punto Deri ve Kuzu Deri’de devam eden direniş bütün işyerlerine yayılacak” dedi. Patronların sendikayı işyerine sokmamak için kısmı iyileştirmeler yaptığına da dikkat çeken Servi “Bu iyileştirmeler gelip geçici. Biz işçilerin kalıcı haklarımız için örgütlenmekten başka çaremiz yok.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gebzeli emekçilerden yolsuzluğa tepki

SONRAKİ HABER

Yaralı Rojavalılar sınırda ölüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...