11 Ocak 2014 07:56

Baraj inşaatı çöktü: 2 işçi öldü

Denizli'nin Güney İlçesi yakınında bulunan Adıgüzeller Barajı'nın ikinci kısımda yapımı süren hidroelektrik santrali inşaatının kalıp duvarı çöktü. Beton kalıp altında kalan 2 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

Baraj inşaatı çöktü: 2 işçi öldü
Paylaş

Denizli'nin Güney İlçesi yakınında bulunan Adıgüzeller Barajı'nın ikinci kısımda yapımı süren hidroelektrik santrali inşaatının kalıp duvarı çöktü. Beton kalıp altında kalan 2 işçi öldü, 1 işçi de yaralandı.

Olay, saat 19.00 sıralarında Adıgüzeller Barajı'nda meydana geldi. Hidroelektrik santralinin ikinci kısmında süren yapım çalışmalarında, beton dökülen kalıp çöktü. Burada çalışan işçilerden Emrah Öcalan (21), Serdal Aykut (22) ve Mikail Doğan (31) beton kalıp altında kaldı. Kazayı görenler durumu, sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, işçilerden Emrah Öcalan'ın (21) olay yerinde öldüğü belirlendi. İlk müdahalesi yapılan 2 işçiden Serdal Aykut da ambulansla götürüldüğü Buldan Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ayaklarında kırık bulunan Mikail Doğan'ın ise Denizli Server Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Üç işçinin bir yıl önce Samsun'un Vezirköprü ilçesinden Denizli'ye gelerek HES inaşatında çalışmaya başladıkları öğrenildi.

DENİZLİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: KALIPLAR TUTMADI, 2 İŞÇİ ÖLDÜ

Denizli Valiliğinden, Güney İlçesi Adıgüzeller Köyü sınırlarında yapımı devam Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali'ne ait baraj inşaatında meydana gelen iş kazası ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapıldı. Açıklamada, "Cuma günü saat 19.12 sıralarında 156 Jandarma İmdat Hattı'nı arayan 112 Acil Komuta Merkezi, Güney İlçesi Adıgüzeller Köyü'nde bulunan Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali'ne ait baraj inşaatında iş kazası olayı meydana geldiğini bildirmiştir. Adıgüzeller-2 Hidroelektrik Santrali baraj şantiyesinde baraj gövdesinin yapımı esnasında dökülen betonu tutan kalıpların ayrılarak kopması sonucu, bir gün önceden dökülen beton blok ve dökülmekte olan çimento 3 işçinin üzerine devrildi. Beton blok ve kalıplar altında kalan işçilerden biri ölü, diğer ikisi ise yaralı olarak çıkarıldı" denildi.

Açıklamada, baraj inşaatında çalışan işçilerden Emrah Öcalan'ın devrilen kalıpların altından öldüğü, Serdal Aykut ve Mikail Doğan'ın ise yaralı olarak çıkartıldığı da belirtilip, Aykut'un da kaldırıldığı Buldan Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği kaydedildi. İşçilerden Servergazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Doğan'ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği ve olayla ilgili Cumhuriyet savcısının adli soruşturma başlattığı vurgulandı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çocuklara ötanazi hakkı verildi

SONRAKİ HABER

AKP\'li vekil, Gazeteciler Günü\'nde olay çıkardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...