09 Haziran 2011 09:38

DİDF, Kürt derneklerine baskıyı kınadı

Fransa İşçi ve Gençlik Dernekleri Federasyonu (DİDF), 4 Haziran günü, Paris’in banliyölerinden Evry ve Villiers-le Bel’de bulunan iki Kürt derneğine aynı anda yapılan polis baskınını kınadı.DİDF tarafından yapılan açıklamada, “Onlarca çocuğun, kadın ve gencin bulunduğu bir anda derneklerin basılması ve po

DİDF, Kürt derneklerine baskıyı kınadı
Paylaş

Fransa İşçi ve Gençlik Dernekleri Federasyonu (DİDF), 4 Haziran günü, Paris’in banliyölerinden Evry ve Villiers-le Bel’de bulunan iki Kürt derneğine aynı anda yapılan polis baskınını kınadı.

DİDF tarafından yapılan açıklamada, “Onlarca çocuğun, kadın ve gencin bulunduğu bir anda derneklerin basılması ve polisin gaz bombası, flashball ve cop kullanması, hangi nedenle olursa olsun, kendisine demokrasi diyen bir ülkede kesinlikle kabul edilemezdir” ifadesi kullanıldı.

“Dernekleri basarak, polis şiddetine karşı çıkanları ise gazlayıp coplayarak, çoluk-çocuk içerde bulunan herkesi terörize ederek, İçişleri bakanlığının iddia ettiği gibi “terörizm finansmanı ile mücadele” edilemez” denilen açıklama, “İktidara geldiği günden bu yana Fransa’da demokrasiye, insan haklarına, işçi ve emekçilerin her türlü özgürlük ve sosyal haklarına saldırmada geri durmayan Sarkozy ve hükümeti, emekçilere karşı saldırılar tertipleyerek, hem halkları kriminalize ediyor, hem de yerli ve yabancıların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde gerginlik yaratmak istiyor. Önce Romanlara, sonra Tunuslulara ve şimdi de Kürtlere karşı basın gözetiminde yoğun polis saldırıları, bahaneleri farklı olmakla birlikte, özünde aynı ve ortak gerici politik hedeflere hizmet etmektedir. Uzun yıllardır, Fransa’da yabancı düşmanlığı hükümet tarafından bilinçli olarak kışkırtılıyor. Bunun “ panzehiri” olan halkların birliği ve ortak mücadelesini engellemek için her türlü yönteme başvurarak, değişik ulus ve halkların kendi içlerine kapanmaları, toplumda yaşanan olaylara ve işçi-emekçilerin ve diğer ezilen halkların mücadelelerine duyarsız kalmaları amaçlanıyor. Federasyonumuz DİDF, Kürt emekçi derneklerine karşı yapılan bu polis terörünü bir kez daha mahkum ederken, Sarkozy ve hükümetinin saldırılarının boşa çıkartılmasının her dil, din ve ulustan emekçilerin birliğinden geçtiğini ilan eder” şeklinde devam etti.
(Paris/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Seçime gölge düşürecek uygulamalardan uzak durulmalı

SONRAKİ HABER

Yunanistan'da özelleştirmeye karşı grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...