09 Haziran 2011 08:58

İnsanlık Anıtı’nı yıkan işçilerin parasını vermediler

Başbakan’ın ucube dediği Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yıkımında çalışan karotçu 4 işçi paralarını alamadıkları için 20 gün önce işi bıraktı. Yaman Karot  firmasına bağlı olarak çalışan işçiler heykelin yıkımına 26 Nisan’da  başlamıştı.Makinelerini alıp İstanbul’a

İnsanlık Anıtı’nı yıkan işçilerin parasını vermediler
Paylaş

Makinelerini alıp İstanbul’a geri dönen işçileri Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş arayarak “Siz gelip işinizi bitirin paranızı ben vereceğim söz veriyorum” dedi. İşçiler bunun üzerine geri dönüp anıtın yıkımını tamamladı. İşlerini bitiren karotçuların Belediye Başkanı Bozkuş'tan emeklerinin karşılığını talep ettiklerinde Bozkuş’un cevabı “Burası kahvehane değil, adliye salonu da değil, gidin hakkınızı nerede arıyorsanız orada arayın” oldu. Beklemedikleri bu cevap karşısında neye uğradıklarını şaşıran işçiler paralarını talep etmekte ısrarcı olunca Alşin Çelik yetkilileri tarafından darp edilerek durduruldu. İşçiler belediye çalışanları tarafından da tartaklanarak asansöre bindirilip küfür ve hakaretlerle zorla dışarı atıldı.

“Yağmurda, çamurda, 35 metrelik yükseklikte çalıştık. Emeğimizi vermediler” diyen heykelin yıkımında çalışan işçiler ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. Ankara’ya gitmeyi planladıklarını ama ceplerinde yol parası olmadığını söyleyen işçiler “Oradan buradan para arıyoruz. Ama ne gerekiyorsa yapıp Çankaya’ya kadar gideceğiz” dediler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşeronlaştırmayı durduracaklar!

SONRAKİ HABER

İSDEMİR'de işçiler teklife tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...