10 Ocak 2014 06:00

Oğlumu devletten istiyorum

Dini bir vakıf tarafından oğlunun kandırılarak Suriye’ye savaşmaya gönderildiğini söyleyen Celal Albayrak, “Oğlumu savaşa destek veren devletten istiyorum” dedi.

Oğlumu devletten istiyorum
Paylaş

Cumali AKKAŞ
Adana


Dini bir vakıf tarafından oğlunun kandırılarak Suriye’ye savaşmaya gönderildiğini söyleyen Celal Albayrak, “Oğlumu savaşa destek veren devletten istiyorum” dedi.

Suriye’de savaş devam ederken Türkiye’den içinde silah olan TIR’ların sınırın diğer tarafına geçtiği haberleri son dönemin en çok tartışılan konulardan biri. İhbar edilen TIR’lar hakkında tartışma sürerken Türkiye’den Suriye’ye, Esad’a karşı savaşmaya götürülen onlarca genç için hiç ses çıkmıyor. Osmaniye’de yaşayan Celal Albayrak, 19 yaşındaki oğlu İbrahim Halil Albayrak’ın savaşması için Suriye’ye gönderildiğini belirterek, oğlunun bir hiç uğruna savaşmasını istemediğini söyledi. 45 gün önce oğlunu Suriye’den getirdiğini aktaran Albayrak, 10 gündür kayıp olduğunu ve tekrar Suriye’ye gönderilmiş olabileceğini ifade etti.

BARIŞ İSTİYORUM

Baba Celal Albayrak ilk eşinden olan oğlu İbrahim Halil’in annesi ile birlikte Adana’da kaldığını dile getirdi. Eğitimine devam etmeyen oğlunun burada ailenin bir tanıdığı vasıtasıyla Furkan okulları diye bilinen bir okula gönderildiğini anlatan Albayrak, oğlunun okula gitmesinin ardından sakallarını uzattığını ve fikirlerinin de değişmeye başladığını söyledi. Oğlunun yaklaşık iki ay önce bazı kişiler tarafından Suriye’ye uğurlandığını diğer oğlu tarafından görülmesi üzerine Adana’ya geldiğini belirten Albayrak, bu kişilerin ilk önce durumu reddettiğini sonrasında ise oğlunun Reyhanlı’da bulunan sınır kapısında askerlere teslim edildiğini vurguladı. Albayrak, “ Savaş bizim savaşımız değil. Oğlum neden bu savaşın içinde olsun. Ben bu savaşın olmasını da oğlumun savaşmasını da istemiyorum. Dünyada barış olsun istiyorum” dedi.

GEÇİŞLERİ DEVLET BİLMİYOR MU?

Devletin ve Hükümetin sınırdan Suriye’ye savaşmak için insan gönderilmesine neden engel olmadığını soran Albayrak, “İstediğinde bizim her şeyimizi bilen devlet bunu bilmiyor mu? Ben oğlumu devletten istiyorum. Bana oğlumu getirsinler” dedi. Savcılığa ve emniyete gerekli şikayet ve başvurularını yaptığını belirten Albayrak, oğlunun bir an evvel kendisine teslim edilmesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

Bayat ekmek kapış kapış!

SONRAKİ HABER

Yolsuzluğa karşı birlik sağlanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...