09 Ocak 2014 15:20

'Paris cinayetleri Ankara’da planlandı'

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Diyarbakır’da yürüyüş düzenlendi. DÖKH ve BDP’nin çağrısıyla Bağlar Dört yolda bir araya gelen binlerce kişi Batıkent meydanına yürüdü.

\'Paris cinayetleri Ankara’da planlandı\'
Paylaş

Faruk AYYILDIZ
Diyarbakır


Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için Diyarbakır’da yürüyüş düzenlendi. Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) çağrısıyla Bağlar Dörtyol'da bir araya gelen binlerce kişi Batıkent meydanına yürüdü. Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte Başbakan Erdoğan’a yönelik tepki sloganları atılırken, BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı da yürüyüşe katıldı.

KÜRT KADINLARINDAN İNTİKAM ALMAK İSTEDİLER

Batıkent meydanında konuşan Gültan Kışanak, Paris’te yaşananın büyük bir suikast ve katliam olduğunu söyledi. Paris’te yaşanan cinayetlerin Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne yönelik bir suikast olduğunu da belirten Kışanak, “Sayın Öcalan’ın barış ve çözüm sürecine yönelik bir suikasttır” yorumunda bulundu. Paris katliamını gerçekleştirenlerin Kürt kadınlarından intikam almak istediğini ifade eden Kışanak, “Serhildanların en önünde yer alan Kürt kadınının iradesine darbe vurmak, intikam almak istediler ama yanılıyorlar. Onlar bu cinayetle lanetli oldular şehitlerimiz ise ölümsüzleşti” sözlerini kullandı. “Kürdistan’da Kürt halkı tüm değerleriyle birlikte özgür, öz yönetimini kuracaktır. Şehitlerimize sözümüz olsun” diye konuşan Kışanak, Kürdistan’ın statüsünü kazanacağını söyledi.

BAŞBAKAN CİNAYETİN TÜM DETAYLARINI BİLİYOR

Paris cinayetinin Ankara’da tezgâhlandığını ifade eden Kışanak, “Katliam Ankara’da planlandı ve talimatlar Ankara’dan verildi” dedi. Türkiye devletinin Fransa ve Almanya ile kurduğu işbirliği sonucunda uluslararası bir katliamın yaşandığını söyleyen Kışanak şöyle dedi: “1 yıl geçti üzerinden hala soruşturma devam ediyor. Gerçek ortaya çıkmadı ama biz katilleri tanıyoruz. Sonsuza kadar elimiz yakalarında olacak.”

Başbakan’ın Kürt halkına Paris cinayetinin hesabını vermek zorunda olduğunu anlatan Kışanak, Başbakan’ın önünde cinayetlere dair tüm bilgilerin olduğunu vurguladı. “Başbakan bu cinayetin devlet içerisindeki hangi gruplar, paralel yapılar tarafından organize edildiğini çok iyi biliyor” diyen Kışanak, “Ama bunu açıklamıyorlar.  Ömer Güney’in Ankara’da hangi devlet yetkilileri ile görüştüğünü çok iyi biliyorlar. Mahkemeye delilleri göndermiyorlar. Çok açıkça katliamın üzerini örtmek için uğraşıyorlar” dedi.

BAŞBAKAN’I VE GENELKURMAY BAŞKANINI YARGILAYIN

Roboski katliamı kararının MGK’da alındığını söyleyen Kışanak, “Genelkurmay başkanı talimatı verdi. Başbakan olur verdi. Suçlular çok açık ve net ortada. Ancak bunu dava konusu yapmaya bile gerek duymadılar” sözlerini kullandı. Roboski’de yaşananların insanlık suçu olduğunun altını çizen Kışanak, “Sorumlusu Başbakan ve Genelkurmay başkanıdır. Türkiye bu isimleri yargılamazsa Türkiye uluslar arası ceza mahkemesinde insanlık suçlarından yargılanacaktır” diye konuştu.
 

ÖNCEKİ HABER

Giresun Üniversitesi\'nde atılan işçilere destek eylemi

SONRAKİ HABER

Veli Saçılık davası 25 Şubat\'a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...