09 Ocak 2014 15:23

Giresun Üniversitesi'nde atılan işçilere destek eylemi

Giresun Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı Hamza Türkmen, Giresun Üniversitesi'nde çalışan 6 işçinin gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasına tepki gösterdi, 'Üniversite yönetimi bu hukuk dışı karardan vazgeçip işten çıkarılan işçileri bir an önce geri almalı' dedi.

Giresun Üniversitesi\'nde atılan işçilere destek eylemi
Paylaş

Giresun Kamu Şirket İşçileri Derneği Başkanı Hamza Türkmen, Giresun Üniversitesi'nde çalışan 6 işçinin gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmasına tepki gösterdi, "Üniversite yönetimi bu hukuk dışı karardan vazgeçip işten çıkarılan işçileri bir an önce geri almalı" dedi.

Türkmen, işten çıkarılan işçilere destek vermek için Kale Mahallesi'ndeki Giresun Üniversitesi Rektörlüğü önünde Sağlık Emekçileri Sendikası ve Sağlık-Sen temsilcileri ve işçilerle birlikte açıklama yaptı. 6 taşeron işçinin rektörlüğü talimatıyla gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını kaydeden Türkmen, "Bu haksızlık bir üniversitede, bir bilim kurumunda yaşanmıştır. Üniversitede güvencesizlik, adaletsizlik ve haksızlık var ise orada özgürlük ve bilimsel bir ortamdan söz edilemez. Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne soruyoruz; bir haftalık süre içerisinde girişimlerimize neden cevap verilmedi? Madem kısıtlamaya gidiliyor neden çıkarılan işçilerin yerine yenisi alınıyor?" dedi.

Türkmen açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Hepimize kölelik dayatanlara karşı ortak mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız. Yan yana omuz omuza olmaktan onur duyuyoruz. Biliyoruz ki dünyanın en onurlu mücadelesi, iş ve ekmek kavgasıdır. Bizlerle kimse oyun oynamasın. Taşeron şirketlerin hiçbir hükmü yoktur. İşe kimlerin alınacağının ve kimlerin işten çıkarılacağının listesini şirketlere veren üniversitedir. Topu taşeron firmalara atarak sorumluluktan kaçamazsınız. Giresun Üniversitesi yönetimi bu hukuk dışı kararından vazgeçip işten çıkarılan işçileri bir an önce geri almalıdır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim\'deki Paris suikastı anmasına polis saldırdı

SONRAKİ HABER

\'Paris cinayetleri Ankara’da planlandı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...